Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

Beaking News

Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2016

ΜΥΔΡΟΙ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΣΚΑ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΚΚΟΙ ΤΟΥ ΜΠΟΞ - ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ - ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ!..

Μύδροι της Ομοσπονδίας αστυνομικών κατά κυβέρνησης και ηγεσίαςΜύδρους εναντίον της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και της Κυβέρνησης εκτοξεύει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), με αφορμή τα σχόλια και τις κατακρίσεις που ακούστηκαν μετά τα όσα τραγελαφικά παρακολούθησε το πανελλήνιο στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Οι αστυνομικοί δεν αποδέχονται τη φράση «καλοστημένη παράταξη», καθώς, όπως αναφέρουν, συνάδελφοί τους κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν σοβαρά, ενώ εξαπολύουν επίθεση στην ηγεσία της Αστυνομίας για την τακτική που ακολουθεί, αναφέροντας πως «οι συνάδελφοί μας δεν είναι σάκοι του μποξ και η αστυνομία δεν είναι απορροφητήρας είτε της λαϊκής δυσαρέσκειας είτε των όποιων εγκληματικών σχεδίων και πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Η ΠΟΑΣΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι απαξιώνει το θεσμό του αστυνομικού και δεν αφήνει να κάνει απερίσπαστα τη δουλειά του, προσάγοντας στη δικαιοσύνη εκείνους που προκαλούν χάος και καταστροφές.

Πιο αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης της ΠΟΑΣΥ:
«Με αφορμή τα χθεσινά απαράδεκτα γεγονότα έξω και μέσα από το Πολυτεχνείο, τα οποία δυστυχώς εδώ και αρκετό καιρό έχουν προσλάβει μόνιμο χαρακτήρα, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι θα ήταν για μας μια ακόμα «καλοστημένη παράσταση» αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα.

Και επειδή δεν θέλουμε να είμαστε «θεατές» στο ίδιο επικίνδυνο και καταστροφικό «έργο», ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζουμε την έκπληξη και την απογοήτευσή μας γιατί η κοινωνία βλέπει τους μπαχαλάκηδες να καταστρέφουν, να καίνε και να προκαλούν καίγοντας ακόμα και ελληνικές σημαίες, χωρίς να υψώνει φωνή διαμαρτυρίας.

Από την πλευρά μας, καταγγέλλουμε την εγκληματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Εξάρχεια και στην γύρω περιοχή με αποτέλεσμα να διατρέχουν θανάσιμους κινδύνους όσοι συνάδελφοί μας καλούνται να υπηρετήσουν εκεί.

Καλούμε την ηγεσία να αναθεωρήσει την τακτική που ακολουθεί διαπράττοντας ένα διαρκές λάθος: Οι συνάδελφοί μας δεν είναι σάκοι του μποξ και η αστυνομία δεν είναι απορροφητήρας είτε της λαϊκής δυσαρέσκειας είτε των όποιων εγκληματικών σχεδίων και πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Είναι για να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας, να εξασφαλίζει την τάξη και την ασφάλεια στην πόλη και φυσικά να μην επιτρέπει σε κανέναν να προσβάλει τα ιερά μας σύμβολα. Οι απίστευτες εικόνες με την ελληνική σημαία να φλέγεται στα χέρια βανδάλων και μάλιστα ως σόου για τις τηλεοπτικές ανάγκες, δεν πρέπει να επαναληφθούν. Γι' αυτή τη σημαία, άλλοι έχουν δώσει ακόμα και τη ζωή τους.

Καλούμε τέλος την Κυβέρνηση, αντί να απαξιώνει τον αστυνομικό θεσμό και την αστυνομία, να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστα, έτσι ώστε να συλλάβει και να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης αυτούς που έχουν αναγάγει σε καθημερινή πλέον βάση την μπαχαλοποίηση της ύπαρξής τους, λειτουργώντας εμπρηστικά και αποσταθεροποιητικά με επικίνδυνες επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, με καταστροφές και άλλες πράξεις βίας, βασιζόμενοι στην κυβερνητική απραξία και στην ιδιότυπη ασυλία που κατά καιρούς απολαμβάνουν».
« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου