Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ Η ΣΑΥΡΑ...!!! ΑΠΙΘΑΝΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ... ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ Η ΚΛΙΝΤΟΝ...

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ Ή ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ Π@Π@ΡΙΕΣ... Ή ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ... Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ...

Η πιο απίστευτη θεωρία: Η Κλίντον έχει ακόμα ελπίδες για την προεδρία





ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ Ή ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ Π@Π@ΡΙΕΣ... Ή ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ...

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε δεκτός από τον Μπαράκ Ομπάμα, η Χίλαρι Κλίντον παραδέχτηκε δημόσια την ήττα της. Και ενώ στους δρόμους πολλών πόλεων των ΗΠΑ χιλιάδες διαδηλωτές φωνάζουν "δεν είναι ο πρόεδρός μας" έρχεται στο φως ένα "τρελό" σενάριο: η Χίλαρι έχει ακόμα ελπίδες να γίνει πρόεδρος.




Και το σενάριο είναι "τρελό" όχι μόνο γιατί έχει πολύ λίγες πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα αλλά γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, αν ο Τραμπ δεν είχε "κλειδώσει" τη νίκη, δεν θα γινόταν δεκτός από τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο και δεν θα παραδεχόταν δημόσια την ήττα της η Κλίντον.

Ωστόσο, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ακόμη τα τελικά αποτελέσματα, αξίζει να δούμε τι συμβαίνει. Γιατί δεν το λέει όποιος κι όποιος αλλά ένας πολιτικός αναλυτής και καθηγητής του πανεπιστημίου της Φλόριντα, ο οποίος συνεργάζεται με Associated Press.

Ας πούμε, στο Νιού Χαμσάιρ (4 εκλέκτορες) η Κλίντον προηγείται αφού έχει πάρει 347.078 ψήφους και ο Ντόναλντ Τραμπ 345.464, δηλαδή είναι 1.614 ψήφους μπροστά.Τα επίσημα αποτελέσματα θα... βγουν, μόνο όταν τα μεταδώσει το Associated Press. Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή: Για την ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ έχει 279 εκλέκτορες και η Χίλαρι Κλίντον 228. Απομένει όμως να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα σε τρεις πολιτείες: την Αριζόνα, το Μίσιγκαν και το Νιου Χαμσάιρ. Εκεί, τα αποτελέσματα είναι ακόμη πολύ κοντά για να αναδειχθεί νικητής.


Στο Μίσιγκαν (16 εκλέκτορες), σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα προηγείται ο Ντόναλντ Τραμπ με 2.279.221 ψήφους έναντι 2.267.798 της Χίλαρι Κλίντον. Η διαφορά στις 11.423 ψήφους.



Στην Αριζόνα (11 εκλέκτορες), προηγείται ο Τραμπ με 972.900 ψήφους έναντι 888.374 της Χίλαρι Κλίντον, διαφορά 84.526 ψήφους.



Αν η Κλίντον κερδίσει τους εκλέκτορες σε αυτές της τρεις πολιτείες (31 στο σύνολο) μαζί με τους 228 που έχει τώρα, θα φτάσει στους 259. Που σημαίνει ότι δεν φτάνει τους 279 που έχει ο Τραμπ. Και εδώ έρχεται ο Michael McDonald, ο αναλυτής του AP. Σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Φλόριντα, δηλώνει πως δεν είναι σίγουρος ότι ο Τραμπ έχει κερδίσει το Γουισκόνσιν, όπως έχει προβλέψει το AP.

Ο Τραμπ πήρε 1.409.467 ψήφους στην πολιτεία, έναντι 1.382.210 της Χίλαρι Κλίντον. Ο McDonald δηλώνει σκεπτικός γιατί η διαφορά των 27.257 ψήφων είναι μικρή. Και δεν αποκλείει να χρειαστεί επανακαταμέτρηση.



Σε αυτή την περίπτωση, Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ θα έχουν από 269 εκλέκτορες, αφού η πολιτεία του Γουισκόνσιν δίνει στον νικητή 10 εκλέκτορες (που τώρα έχουν προστεθεί στον Τραμπ). «Μπορεί η Κλίντον να κερδίσει το Γουισκόνσιν. Επειδή τα ΜΜΕ λένε κάτι, δεν σημαίνει ότι αυτό είναι και το αποτέλεσμα των εκλογών».




Και εδώ μπαίνει ακόμη ένας παράγοντας: οι "άπιστοι" εκλέκτορες. Σπάνιο κι αυτό αλλά μπορεί να συμβεί. Τι σημαίνει "άπιστοι" εκλέκτορες; Είναι επί της ουσίας οι άνθρωποι που εκλέγουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Αυτοί που πηγαίνουν στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων και ψηφίζουν πρόεδρο και αντιπρόεδρο. Οι Ρεπουμπλικάνοι τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων και οι Δημοκρατικοί τον / την υποψήφια των Δημοκρατικών. Και καμιά φορά, μπορεί η δέσμευση αυτή να «σπάσει». Και εκλέκτορας των Ρεπουμπλικάκων να ψηφίσει τον Δημοκρατικό υποψήφιο και τούμπαλιν!

Από το 1787 που ιδρύθηκε το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, 157 εκλέκτορες έχουν φανεί "άπιστοι", σύμφωνα με το FairVote. Κι αν Κλίντον και Τραμπ βγουν... ισόπαλοι και από το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων στην ψηφοφορία της 19ης Δεκεμβρίου, το Κογκρέσο (το οποίο ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι) θα κληθεί να εκλέξει τον νέο πρόεδρο. Δεν είναι ένα σενάριο πρωτόγνωρο, έχει γίνει το 1800 και το 1824 σύμφωνα με Εθνικό Συνταγματικό Κέντρο των ΗΠΑ.

Κάθε πολιτεία έχει συγκεκριμένο αριθμό εκλεκτόρων. Ο αριθμός είναι ίσος με τον αριθμό των γερουσιαστών και των εκπροσώπων της πολιτείας στο Κογκρέσο και συνδέεται με τον πληθυσμό της πολιτείας. Συνολικά, οι εκλέκτορες είναι 538 (435 της Βουλής των Αντιπροσώπων, 100 μέλη της Γερουσίας και τρεις εκλέκτορες από την Περιοχή της Κολούμπια (σ.σ. η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον εξ ου και το Washington D.C.).

Πηγή: newsweek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.