Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...!! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΛΑΘΡΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ...

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 7:00μ.μ. συγκλήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού ...

prosfygopoula thermopyles mosxoxori001





Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 7:00μ.μ. συγκλήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Γοργοποτάμου στο Μοσχοχώρι, για το θέμα της αιφνιδιαστικής, απροειδοποίητης και χωρίς καμία συνεννόηση προώθησης παιδιών προσφύγων (κατά δήλωση των αρμοδίων και υπευθύνων της εκπαίδευσης, αιρετών αλλά και πολιτών που τα συνοδεύουν) στα σχολεία της περιοχής μας.




Η γενική συνέλευση ως δημοκρατικά εκλεγμένο και νόμιμο όργανο εκπροσώπησης των γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, εισηγήθηκε την συνέχιση της αποχής των μαθητών από τα μαθήματά τους.

Αντιπρότεινε την εκπαίδευση των εχόντων την κατάλληλη ηλικία μαθητών σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στον τόπο όπου προσωρινώς διαμένουν (όπως κατά κόρον έχει λεχθεί από τα πλέον επίσημα χείλη ανωτέρων και ανωτάτων κυβερνητικών παραγόντων).

Για τα παραπάνω συνεξετάστηκαν:

1. Οι νόμοι που προβλέπουν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.
2. Η επίσημη ενημέρωση (όπως προβλήθηκε και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής μας αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας) για την προσωρινότητα (ελάχιστης χρονικής διάρκειας) της παρουσίας τους στην ευρύτερη περιοχή.
3. Το λειτουργικό κόστος για την εκπαίδευση των παιδιών στην Ελλάδα της βαθιάς κρίσης, το οποίο είναι σαφώς μικρότερο με την εκεί (στο χώρο όπου προσωρινώς φιλοξενούνται) εκπαίδευση τους.
4. Ότι κάποιοι επιτήδειοι χρησιμοποιούν τα παιδιά ως εργαλείο προώθησης της πολιτικής τους (μέσω Μ.Κ.Ο. αλλά και εκτός αυτών).
5. Ότι κάποιοι φέρνουν αναίτια και αδικαιολόγητα τον διχασμό στην τοπική μας κοινωνία.
6. Ότι κάποιοι θέλουν να γίνουν τα θύματα της επέκτασης της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης (κάτι που υπηρετεί την τσέπη τους, τις ιδεολογίες τους, την πολιτική ή επαγγελματική τους καριέρα ή και όλα μαζί).
7. Ότι κάποιοι μας κάνουν επίθεση σε λεκτικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο και ασκούν συνειδητά πίεση με την παρουσία εξωσχολικών στοιχείων στην περιοχή.
8. Ότι κάποιοι που δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στην περιοχή μας για να στηρίξουν σκληρά βαλλομένους ντόπιους από την κρίση, εμφανίζονται τώρα από το πουθενά και με ψευτοανθρωπισμό προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον πόνο ανθρώπων που ψάχνουν «σανίδα σωτηρίας».
9. Ότι όσοι πραγματικά είναι πρόσφυγες, έχουν συγκεκριμένα δικαιώματα.
10. Ότι η λύση που προτείνεται από την γενική συνέλευση κρίνεται ως ανθρωπιστική, οικονομική, εκπαιδευτικά σωστή και εύκολα εφαρμόσιμη άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.