Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΡΗΣΙΜΟ! ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΙΡ ΣΑΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ...

Είστε στο σπίτι ή το γραφείο και εκεί που κάνετε αμέριμνοι τη δουλειά σας, ξαφνικά κόβεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο! Παίρνετε έ...






Είστε στο σπίτι ή το γραφείο και εκεί που κάνετε αμέριμνοι τη δουλειά σας, ξαφνικά κόβεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο!




Παίρνετε ένα τηλέφωνο τον φίλο σας τον Τάκη ή το... τμήμα I.T. και ακούτε και τους δύο να σας λένε το ίδιο: πες μου μία την IP σου. Τι κάνετε;

Κατ’ αρχάς μην πανικοβάλλεστε, υπάρχει τρόπος να τους δώσετε την απάντηση που θέλουν και μάλιστα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και με ελάχιστα «κλικ».

Ανοίξτε το μενού Έναρξη και γράψτε cmd. Θα εμφανιστεί στα προγράμματα το cmd.exe, η γνωστή γραμμή εντολών DOS. Επιλέξτε το.





Όταν βρεθείτε σε εκείνο το μαύρο παράθυρο με τη γκρίζα γραμματοσειρά και την κάτω παύλα να αναβοσβήνει πλάι σε κάτι… αλαμπουρνέζικα, πληκτρολογήστεipconfig και πατήστε Enter.

Στην οθόνη σας θα εμφανιστούν πολλά και διάφορα στοιχεία. Εσάς σας ενδιαφέρει ο αριθμός που βρίσκεται πλάι στο IPv4 Address και είναι της μορφής 192.168.1.4 –αν δεν τον βλέπετε, ψάξτε για εκείνον δίπλα στοIPv6.

Αυτό το μακρινάρι αγαπητοί μας είναι η διεύθυνση IP σας!









Εντελώς πληροφοριακά, το Default Gateway είναι η πύλη από την οποία έχετε πρόσβαση στο ίντερνετ και στο 99,99% των περιπτώσεων θα είναι το 192.168.1.1 ή με άλλα λόγια η διεύθυνση IP του modem/router σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.