Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Π@ΥΣΤΟΦΛΩΡΙΚΗ, ΔΕΙΛΗ, ΚΑΙ ΣΧΙΑΜΕΝΗ ΕΙΡΗΝΙΚΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΤΙΚΟ ΥΠΕΞ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ...!!!

ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ Ο «ΣΤΟΧΟΣ»... Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά...

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις αμφισβήτησης του Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης





ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ Ο «ΣΤΟΧΟΣ»...

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με δηλώσεις τουρκικής ηγεσίας σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, δήλωσε τα εξής :

«Στον αναθεωρητισμό που διατυπώνεται κατ’ επανάληψη από την τουρκική ηγεσία, η Ελλάδα αντιπαρατάσσει την προσήλωσή της στη διασφάλιση της διεθνούς νομιμότητας, της ειρήνης και της σταθερότητας. Δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης είναι απαράδεκτες».




Νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέτοντας είχε θέσει ευθέως -για πρώτη φορά- θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάνης.
«Δεν είναι ιερό βιβλίο»

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα «A Haber» ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε πως η Συνθήκη της Λωζάνης δεν είναι ιερό κείμενο, ούτε ιερό βιβλίο, οπότε το περιεχόμενό της πρέπει να ξανασυζητηθεί.

«Οι κανόνες που έθεσαν οι νικήτριες δυνάμεις του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν έδιναν στην Τουρκία το δικαίωμα της επιβίωσης. Με την Συνθήκη των Σεβρών η Τουρκία διαμελιζόταν σε 7-8 κομμάτια. Η Τουρκία δεν αποδέχθηκε αυτή την διχοτόμηση και σχημάτισε τα σημερινά σύνορα.

Η συζήτηση για την Συνθήκη της Λωζάνης ξεκινά από αυτό το σημείο…Φυσικά αντιμετωπίζουμε με ευχαρίστηση ότι κερδίσαμε στην Συνθήκη της Λωζάνης. (Όμως), η Λωζάνη δεν είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να συζητηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ιερό κείμενο, δεν είναι ιερό βιβλίο. Και φυσικά θα την συζητήσουμε…Θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο… Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την Τουρκία πιο πέρα», είπε επί λέξει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.