Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΠΡΑΒΔΑ»... ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ «ΑΥΓΗ» ΣΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ...

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς που δεν σέβονται σε καμία περίπτωση τα ιερά και τα όσια αυτής της χώρας, η εφημερίδα «Αυγή», το κα...

avgi2








Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς που δεν σέβονται σε καμία περίπτωση τα ιερά και τα όσια αυτής της χώρας, η εφημερίδα «Αυγή», το κατεξοχήν όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, με αφορμή την τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Φαίνεται ότι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεχάσει το πόσο μετριοπαθής και χαμηλών τόνων παραμένει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Φαίνεται πως ξέχασαν πόσο σημαντικό έργο επιτελεί η Εκκλησία, τη στιγμή που η κυβέρνηση οδηγεί 11 εκατ. Έλληνες πολίτες στη φτώχεια και την εξαθλίωση, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τις πολιτικές του «Μνημονίου 3».




Και, ταυτόχρονα, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διερωτηθούν για ποιο λόγο μια προσωπικότητα, όπως ο επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας εξανίσταται μπροστά στον... ορυμαγδό «μεταρρυθμίσεων» που επιδιώκει το υπουργείο Παιδείας.

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι: νομίζουν ότι με τέτοιου είδους επιθέσεις μπορούν να πλήξουν το πρόσωπο του κ. Ιερωνύμου. Το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν διχαστικά σύνδρομα, τη στιγμή που περισσότερο από ποτέ, η Πατρίδα απαιτεί τον λαό να βρίσκεται ενωμένος.

Κατά τα λοιπά, η αήθης επίθεση της εφημερίδας ξεκινά από τον ίδιο τον τίτλο του πρωτοσέλιδου άρθρου της. Το απαράδεκτο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τιτλοφορείται «Μισαλλόδοξο κήρυγμα» και προσπαθεί να αποδομήσει με τρόπο κατάπτυστο τα όσα ανέφερε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας για τη στάση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, παρά το γεγονός ότι ο κ. Ιερώνυμος επέκρινε απλά τις κατά καιρούς ανιστόρητες και προσβλητικές τοποθετήσεις του εναντίον της Ορθοδοξίας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»: «Με ένα άκρως "προβληματικό" σε ύφος και περιεχόμενο τηλεοπτικό κήρυγμα, ο Αρχιεπίσκοπος άφησε κατά μέρος το λόγο της αγάπης προς τον πλησίον και μίλησε για κίνδυνο αφελληνισμού και αποχριστιανοποίησης της χώρας από τους πρόσφυγες, ζήτησε αναβολή της ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα, έδωσε άφεση αμαρτιών στις ακρότητες Αμβρόσιου και πέταξε το γάντι στην κυβέρνηση για τον χωρισμό Εκκλησίας-κράτους».

Μάλιστα, η εφημερίδα, προσπαθεί να προσβάλλει με τον χείριστο τρόπο το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, χρησιμοποιώντας τις εξής φράσεις:

• «Ο τόπος μας προχωράει από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνισμό»
• «Κίνδυνος ισλαμοποίησης»
• «Να αναβληθεί η ανέγερση τεμένους»
• «Δεν είναι θρησκεία ο μουσουλμανισμός»
• «Δεν κάνει λάθος ο Αμβρόσιος»
• «Προβληματικός ο Φίλης»

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.