Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΙΟΥΣ «ΒΛΕΠΕΙ» Η ΕΛ.ΑΣ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ...;;; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΒΑΝΕΖΟΣ ΑΜΠΝΤΑΛΑ...;;; ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ...

Αν και ο τραυματίας ειδικός φρουρός δεν έχει δώσει ακόμη επίσημη κατάθεση, καθώς δέχθηκε θραύσματα στο πόδι και νοσηλεύεται στο 401 Στ...

abdala



Αν και ο τραυματίας ειδικός φρουρός δεν έχει δώσει ακόμη επίσημη κατάθεση, καθώς δέχθηκε θραύσματα στο πόδι και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στους ανώτερους του, στις 4:45 το πρωί είδε μία μαύρη μηχανή μεγάλου κυβισμού με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Ξαφνικά η μοτοσικλέτα «έκοψε» ταχύτητα και καθώς ο αστυνομικός άνοιξε την πόρτα του φυλακίου προκειμένου να δει τι συμβαίνει, είδε τον συνεπιβάτη να εκτοξεύει ένα αντικείμενο προς το μέρος του. Αμέσως επέστρεψε στην σκοπιά και προσπάθησε να κλείσει την πόρτα. αλλά δεν πρόλαβε. Η χειροβομβίδα εξερράγη. «Ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι. Αμέσως μετά ειδοποίησα το Κέντρο Επιχειρήσεων ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση στη γαλλική πρεσβεία», φέρεται να δήλωσε.




Στη συνέχεια, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έφθασαν στο σημείο απέκλεισαν την περιοχή, ενώ για αρκετές ώρες διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Βασ. Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη, καθώς και στην Ακαδημίας από το ύψος της οδού Κανάρη. Λίγο μετά τις 9:00 το πρωί οι δρόμοι δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία.

σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες της επίθεσης δεν είχαν σκοπό να σκοτώσουν, αλλά να στείλουν ένα «μήνυμα», το οποίο ενδεχομένως σχετίζεται με την υπόθεση του Λιβανέζου Ζορζ Ιμπραήμ Αμπντάλα, που βρίσκεται φυλακισμένος σε γαλλικές φυλακές τα τελευταία περίπου 32 χρόνια.

Την αποφυλάκιση του Αμπντάλα είχε μάλιστα ζητήσει σε κείμενο που δημοσίευσε πρόσφατα και ο αναρχικός Νίκος Μαζιώτης του Επαναστατικού Αγώνα. Μάλιστα το χρονικό διάστημα 15 έως 22 Οκτωβρίου ήταν η Διεθνής Εβδομάδα Δράσης υπέρ του Αμπντάλα και εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον «μακροβιότερο πολιτικό κρατούμενο στην Ευρώπη» είχαν διοργανωθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Θυμίζουμε ότι επίθεση με χειροβομβίδα έχει κάνει η Σέχτα Επαναστατών το Φεβρουάριο του 2009 στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Ήταν τότε η πρώτη επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης και η χειροβομβίδα δεν είχε σκάσει.

Χειροβομβίδες έχει χρησιμοποιήσει και ο Επαναστατικός Αγώνας και μάλιστα δύο φορές. Η πρώτη το 2007 στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Περισσού και η δεύτερη το 2009 στην επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Αγίας Παρασκευής.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.