Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΗΠΩΣ ΝΑ «ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΝ» ΛΙΓΟ ΑΠΑΝΤΕΣ...;;; ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΑΔΙΩΚΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΠΟΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΑ...

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ...;;; ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ": Άγρια κατα...

Άγρια καταδίωξη αστυνομικών της ΔΙΑΣ και φρουρών σημαντικού πολιτικού





ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ...;;; ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ":

Άγρια καταδίωξη μεταξύ αστυνομικών -ανάμεσα στους οποίους και φρουροί κορυφαίου πολιτικού προσώπου- εξελίχθηκε προ μερικών ημερών στην περιοχή της Βούλας, χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε.

Η σύγκρουση μεταξύ των ενστόλων που πήρε μεγάλες διαστάσεις κατέληξε σε…συμβιβασμό με «άνωθεν παρέμβαση», χωρίς ωστόσο να συνυπολογισθεί ο κίνδυνος επανάληψης ενός τέτοιου περιστατικού που κατέληξε σε νουθεσίες αλλά όχι σε ουσιαστική διερεύνησή του.




Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου σε κεντρικό δρόμο του εν λόγω προαστίου όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ άρχισαν να παρακολουθούν έναν οδηγό μοτοσικλέτας για τον οποίο διαπίστωσαν ότι έφερε όπλο σε εμφανές σημείο. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον δικυκλιστή να σταματήσει. Εκείνος όμως ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε μεγάλη καταδίωξη στους δρόμους της Βούλας, στην οποία φέρεται να συμμετείχε και από σχετική απόσταση ένα ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Skoda στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.. Οι άνδρες της ΔΙΑΣ τελικά ακινητοποίησαν τον οδηγό της μοτοσικλέτας που άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα για τον έλεγχο αλλά και να απειλεί τους αστυνομικούς. Στις αντεγκλήσεις, στις διαμαρτυρίες και στις επιθετικές αναφορές φέρεται να συμμετείχαν και οι δύο επιβάτες του ΙΧ που φέρεται να γνώριζαν τον οδηγό της μοτοσικλέτας.

Ύστερα από ένα χρονικό διάστημα που το επεισόδιο πήρε σοβαρές διαστάσεις, είχε κινηθεί η διαδικασία σύλληψης του οδηγού του δικύκλου κ.λπ., ο τελευταίος και οι δύο «συμπαραστάτες» του φέρεται να αποκάλυψαν στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ ότι είναι συνάδελφοί τους! Καθώς και ότι είναι κύρια μέλη της φρουράς μίας σημαντικής πολιτικού, κόμματος της αντιπολίτευσης. Ζητούσαν από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να φύγουν πλέον από το σημείο που είχαν ακινητοποιηθεί για να παραλάβουν την πολιτικό που φρουρούσαν, η οποία τους περίμενε...

Από την άλλη πλευρά αστυνομικοί της ΔΙΑΣ μετέφεραν σε άλλα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τον εκνευρισμό αλλά και την απορία τους για τη συμπεριφορά των συναδέλφων τους. Με διάθεση μάλιστα να προχωρήσουν στις αντίστοιχες υπηρεσιακές ενέργειες για απείθεια κ.λπ. που θα προβλεπόταν για ελεγχόμενους πολίτες.

Απορίες ωστόσο προκαλεί η αντιμετώπιση του περιστατικού από ανώτερο αξιωματικό της Άμεσης Δράσης. Αντί να ζητήσουν την περαιτέρω διερεύνησή του ώστε να λειτουργήσει στο μέλλον αποτρεπτικά, αποφασίσθηκε να γίνει συνάντηση των δύο «αντιμαχόμενων» πλευρών, να ζητηθούν «συγγνώμες» και το συμβάν να εξαϋλωθεί με εσωυπηρεσιακό συμβιβασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.