Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ «ΚΗΡΥΚΑ ΧΑΝΙΩΝ»

Έγγραφα της Τράπεζας Πειραιώς αποκαλύπτουν ότι μετά το θόρυβο για το δάνειο των 300.000 ευρώ (που τελικά έφτασε τις 720.000) το οποί...






Έγγραφα της Τράπεζας Πειραιώς αποκαλύπτουν ότι μετά το θόρυβο για το δάνειο των 300.000 ευρώ (που τελικά έφτασε τις 720.000) το οποίο πήρε ο Κήρυκας Χανίων τον Απρίλιο του 2005, και συνδέεται με την οικογένεια Μητσοτάκη, στις αρχές Νοεμβρίου ρυθμίστηκε η οφειλή με δόση μόλις… 3.000 ευρώ για τους επόμενους 23 μήνες με ανοιχτό παράθυρο για νέο διακανονισμό.




Συγκεκριμένα, εστάλησαν από την Τράπεζα Πειραιώς στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Διερεύνηση της Νομιμότητας της Δανειοδότησης των Πολιτικών Κομμάτων, καθώς και των Ιδιοκτητριών Εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τα Τραπεζικά Ιδρύματα της Χώρας, δύο έγγραφα που αφορούν τον Κήρυκα Χανίων.

Το πρώτο είναι η καταγγελία του δανείου από την Τράπεζα, καθώς δεν είχε πληρωθεί ούτε ένα ευρώ για τα 700.000 ευρώ που είχε λάβει ο Κήρυκας Χανίων. Παρά το ότι το δάνειο είχε ληφθεί προ πολλών ετών χωρίς να εξοφλείται, η καταγγελία έγινε στις 27 Απριλίου 2016.

Το δεύτερο είναι η αναγνώριση της οφειλής από τον οφειλέτη και η νέα ρύθμισή της, στις 2 Νοεμβρίου του 2016.

Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία, σε ένα σχήμα «μπαλονιού» όπως περιγράφεται ο συγκεκριμένος τύπος δανείου, ο Κήρυκας Χανίων για τα σχεδόν 720.000 οφειλής θα πρέπει να πληρώνει τους επόμενους 23 μήνες μόλις 3.000 ευρώ, δηλαδή 69.000 ευρώ.

Τον 24ο μήνα, θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 649.000 ευρώ. Αύτο ωστόσο, μόνο στην περίπτωση που ο δανειστής δεν θα προχωρήσει σε νέα ρύθμιση της οφειλής με διαφορετικό τρόπο.

Το περιεχόμενο αυτών των εγγράφων διαβάστηκε στην Επιτροπή από τον κ.Μπαλωμένο και τον κ.Παπαηλιού και προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ κ.Τζαβάρα, που ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία προέρχονται από site, παρά το ότι πρόκειται για έγγραφα της Τράπεζας Πειραιώς.

kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.