Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ) ΚΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!

Ο ομογενής επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα Θεόδωρος Δουζόγλου είναι ο νέος ιδιοκτήτης του διατηρητέου ακινήτου ιδιοκτησίας του Ο...







Ο ομογενής επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα Θεόδωρος Δουζόγλου είναι ο νέος ιδιοκτήτης του διατηρητέου ακινήτου ιδιοκτησίας του ΟΤΕ επί της οδού Σταδίου 15 και Άνθιμου Γαζή, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, δίπλα στην παλαιά Βουλή.




Το νεοκλασικό με πρόσοψη επί της οδού Σταδίου 15, είναι συνολικής επιφάνειας 4.700 τ.μ. και το όμορό του κτίριο στη συμβολή των οδών Άνθιμου Γαζή και Χρ. Λαδά, συνολικού εμβαδού 1.400 τ.μ. περίπου.

Μια από τις προτεινόμενες χρήσεις των κτιρίων είναι και αυτή για τη λειτουργία ξενοδοχείου. Η οικογένεια Δουζόγλου έχει κάνει ήδη δύο κινήσεις στο χώρο του ξενοδοχειακού real estate, έχοντας εξαγοράσει το ξενοδοχείο Πεντελικόν και τη μονάδα Λητώ στη Μύκονο έναντι 16,9 εκατ. ευρώ.





Ο Θόδωρος Δοζόγλου

Η οικογένεια του Θεόδωρου Δουζόγλου έλκει την καταγωγή της από τη Ρουμανία. Πριν από 50 χρόνια τα μέλη της μετανάστευσαν στη Βενεζουέλα.




Όπως αναφέρει σε παλαιότερο ρεπορτάζ του ο Βασίλης Κανέλλης για το Έθνος, ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τους ομογενείς που διαπρέπουν επιχειρηματικά σε μια χώρα η οποία κυριαρχείται από τον τσαβισμό και σε μια κλειστή αγορά η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και σίγουρα δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για επιχειρηματική δράση, ιδίως από ξένους. Ακόμα και στον Τύπο της Βενεζουέλας δεν υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα για τους Δουζόγλου.

Ένα από τα ρεπορτάζ όπου εντοπίζεται το όνομά τους, αφορά έναν γάμος το 2009 του Διογένη Δουζόγλου με την δικηγόρο Ζορζέτ Κορονάδο Βαγκόγκνι που «πραγματοποιήθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια» στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Φλόριντα της Βενεζουέλας παρουσία και του Θεόδωρου Δουζόγλου.


Επίσης, ο Τύπος της χώρας είχε και αφιερώματα στον πατριάρχη της οικογένειας Διογένη Δουζόγλου-Αντωνιάδη, όταν πέθανε το 2005. Τέλος, η Νταϊάνα Κριστίνα Δουζόγλου, αδελφή του νεότερου Διογένη, που σπούδασε και έζησε ένα διάστημα στη Βοστόνη, έχει το δικό της μπλογκ -πολιτικού περιεχομένου- το οποίο και αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, συχνά με «πύρινα» άρθρα. Ωστόσο, η μυστηριώδης αυτή οικογένεια των επιχειρηματιών, η οποία σημειωτέον δεν έχει κάνει ποτέ ενεργή την παρουσία της στην ελληνική αγορά, φαίνεται ότι τα κατάφερε και τώρα εμφανίζεται έτοιμη να επεκταθεί.


Οι αδελφοί Δουζόγλου χρηματοδότησαν την κατασκευή της προτομής του Βενεζουελανού αγωνιστή Φρανσίσκο ντε Μιράντα στην οδό Μιχαλακοπούλου.


Πάντως, πριν από μια 15ετία, το 2001, είχε προκαλέσει έκπληξη το γεγονός ότι στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην οδό Μιχαλακοπούλου, ξεκίνησε η ανέγερση ενός αγάλματος.




Ήταν η προτομή του Φρανσίσκο ντε Μιράντα (1750 -1816) ο οποίος αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας από το ισπανικό στέμμα. Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι χορηγοί ήταν Έλληνες, και μάλιστα οι αδερφοί Δουζόγλου, μαζί με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας. Οι παντελώς άγνωστοι στην Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα γνωστοί επιχειρηματίες στη Βενεζουέλα, αδελφοί Δουζόγλου δραστηριοποιούνται στη Νότια Αμερική με εταιρείες στον χώρο του εμπορίου, ενώ έχουν κάνει ανοίγματα και στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Η καταγωγή τους είναι από τη Ρουμανία καθώς εκεί γεννήθηκαν, αλλά η οικογένεια μετανάστευσε πριν από 50 και πλέον χρόνια στη Βενεζουέλα όπου και πρόκοψε. Στο Καράκας βρίσκεται η εταιρεία Indian Especieras Company Limited, η οποία σύμφωνα με τις λιγοστές πληροφορίες που δίνονται σε ιστοσελίδες από τη Βενεζουέλα, ιδρύθηκε το 1955 από τον Διογένη Δουζόγλου-Αντωνιάδη με κύριο στόχο την κατασκευή και συσκευασία ειδών όπως σάλτσες και τσάι, καθώς και την αγορά και την πώληση των άλλων εγχώριων και εισαγόμενων αγαθών. Πριν από μια δεκαετία, ο «πατριάρχης» της οικογένειας μοίρασε τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων στα παιδιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.