Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ: ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΔΙΑΡΡΕΕΙ» ΟΤΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ

Για μια ακόμη φορά, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, εκτυλίσσεται το γνωστό επικοινωνιακό «παιχνίδι», δηλαδή να εμφανίζονται ιδιαίτερα α...

Στο ίδιο έργο θεατές: Οι δανειστές ζητούν και η κυβέρνηση «διαρρέει» ότι αντιστέκεται




Για μια ακόμη φορά, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, εκτυλίσσεται το γνωστό επικοινωνιακό «παιχνίδι», δηλαδή να εμφανίζονται ιδιαίτερα απαιτητικοί οι θεσμοί και η κυβέρνηση «αντιστεκόμενη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή (16/11) συνάντηση που είχαν οι θεσμοί με τον υπουργό Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ζήτησαν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και κατάργηση του νόμου Φίλη, ο οποίος περιείχε περιορισμούς για το συγκεκριμένο θέμα.




Μάλιστα, γίνεται λόγος για την ανάγκη λήψης πολιτικής απόφασης, εάν οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμείνουν.

Την ίδια στιγμή, το απόγευμα της Τετάρτης συζητείται η σύσκεψη με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των επιχιερήσεων.

Συγκεκριμένα, αναζητείται σημείο επαφής για το πώς θα γίνει η ρύθμιση για τα χρέη των επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση, από ελληνικής πλευράς, μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Οικονομίας, Ενέργειας και Δικαιοσύνης Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Σταθάκης, Σ. Κοντονής, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γ. Μιχελής και ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος Ηλίας Πλασκοβίτης.

Για το θέμα του εξωδικαστικού μηχανισμού και, συγεκριμένα, αν σε αυτόν θα μπορούν να ενταχθούν και μικρές επιχειρήσεις, στέλεχος που μετέχει στις διαπραγματεύσεις, ανέφερε πως το ζητούμενο για τη συγκεκριμένη ομάδα είναι να βρεθεί ο τεχνικός τρόπος πως θα γίνει πράξη να διευθετηθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές των επιχειρήσεων προς τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενους και προμηθευτές. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.