Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ... ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...!!

Αύριο το πρωί στο σχολείο θα γίνει διαμαρτυρία και όχι κατάληψη, υποστηρίζουν οι γονείς του 6ου Δημοτικού, οι οποίοι διαχωρίζουν τη ...

Διαμαρτυρία για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στη Λαμία





Αύριο το πρωί στο σχολείο θα γίνει διαμαρτυρία και όχι κατάληψη, υποστηρίζουν οι γονείς του 6ου Δημοτικού, οι οποίοι διαχωρίζουν τη θέση τους από τις αντιδράσεις και τα μεμονωμένα επεισόδια που έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Αύριο Δευτέρα ξεκινούν τα μαθήματα για 90 παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες. Τα προσφυγόπουλα για φέτος θα πηγαίνουν σχολείο ξεχωριστά, από τις 2:00 το μεσημέρι μέχρι τις 6:00΄ το απόγευμα. Τα σχολεία που έχουν επιλέγει είναι το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Μοσχοχωρίου και το 6o Δημοτικό σχολείο της Λαμίας.

Το απόγευμα της Πέμπτης στην ενημερωτική συνάντηση στο 6o Δημοτικό σχολείο της Λαμίας, όπου κλήθηκαν οι αρμόδιοι παράγοντες της εκπαίδευσης έγινε χαμός, αφού οι γονείς επιτέθηκαν φραστικά στο Διευθυντή του σχολείου, αλλά και τονΔιευθυντή της περιφερειακής Εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων διαχωρίζει τη θέση του από τις μεμονωμένες αντιδράσεις (γονέων & μη). Μάλιστα όπως δήλωσαν στο LamiaReport o πρωταγωνιστής του βίντεο κ. Βασίλης Νταφλούκας δεν έχει παιδί στο σχολείο, απλά είναι κάτοικος της περιοχής και δημοτικός σύμβουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι γονείς δεν είναι αντίθετοι με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, αλλά διαμαρτύρονται για όλα έγιναν πίσω από την πλάτη τους χωρίς ενημέρωση. Επίσης δεν έχουν πάρει απάντηση στο ερώτημα με ποια κριτήρια επιλέχτηκε το δικό τους σχολείο και τι θα γίνει την επόμενη χρονιά.




Για αύριο Δευτέρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και οι ίδιοι θα κανουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο και όχι κατάληψη. «Δεν θα βάλουμε λουκέτο και δεν θα εμποδίσουμε κανένα να μπει στο σχολείο. Απλά θα διαμαρτυρηθούμε για την μεθόδευση που έγινε...», δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γαρυφαλλιά Ζωγάκη.

Διαβάστε την επίσημη θέση του Συλλόγου για το θέμα που δημιουργήθηκε:

«Δεν είμαστε κατά της ένταξης των παιδιών προσφύγων στις σχολικές μονάδες και σε καμιά περίπτωση δεν υπονομεύουμε το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση. Επίσης, δεν είμαστε αρνητικοί στην ένταξή τους στη δική μας σχολική μονάδα (6ο Δημοτικό). Ωστόσο το σχολείο μας αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα:

Α) Είναι το μεγαλύτερο σχολείο του νομού σε αριθμό μαθητών.

Β) Δεν επαρκούν οι σχολικές αίθουσες για τους μαθητές (χρησιμοποιούνται ως αίθουσες ακόμα και βοηθητικοί χώροι).

Γ) Κατά το τρέχον σχολικό έτος δεν έγινε η εγγραφή 20 μαθητών λόγω πληρότητας και έλλειψης αιθουσών, με προτροπή της Πρωτοβάθμιας.

Δεν μας καθησυχάζουν οι προφορικές δεσμεύσεις των ιθυνόντων ότι στο προσεχές σχολικό έτος δεν θα κληθεί η σχολική μονάδα μας να απορροφήσει το σύνολο των 40 νέων μαθητών.

Το Δ.Σ. διαχωρίζει τη θέση του από μεμονωμένες αντιδράσεις (γονέων & μη) που σημειώθηκαν στη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης 3/ 11/ 16.

Τέλος, τη Δευτέρα στο σχολείο μας γίνει ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ και ΟΧΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.