Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ «ΕΜΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΨΗΦΙΣΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΕΛ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ»...

ΦΡΙΞΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ... Ο ΠΑΛΙΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ Ο ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ... Με περιέργεια διάβασα μ...

habipoglu




ΦΡΙΞΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ... Ο ΠΑΛΙΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ Ο ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ...


Με περιέργεια διάβασα μεταξύ των ειδήσεων του μειονοτικού τύπου την είδηση που είχε τίτλο ¨Εμείς ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσαμε αλλά μας κυβερνάνε οι ΑΝΕΛ¨ και σχετιζόταν με το συνέδριο που πραγματοποίησε τον Οκτώβριο στην Αθήνα το κυβερνόν κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Εντυπωσιακή και πλήρης ενστάσεων ήταν η ομιλία του εκ Κομοτηνής Τούρκου συνέδρου που μετείχε στο συνέδριο. Ο σύνεδρος Καμίλ Σιτζάκεμίν ανέφερε πως ένα από τα άρθρα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης είναι απαράδεκτο και είπε πως είναι ανάγκη τα θέματα της μειονότητας να σταματήσουν να είναι ταμπού.

Ο σύνεδρος μιλώντας για τα εκπαιδευτικά θέματα, είπε πως έστω και αν επετεύχθη πρόοδος στα ατομικά δικαιώματα, η συνέχιση των προβλημάτων στα ομαδικά δικαιώματα όπως παιδεία, ταυτότητα και βακούφια, συνιστά εμπόδιο στις σχέσεις μειονότητας και κράτους.




Αυτό που ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό στην ομιλία του συνέδρου ήταν η δήλωση του σχετικά με τα αρνητικά αποτελέσματα της παράδοσης της Θράκης στους ΑΝΕΛ μετά από την σύσταση κυβέρνησης από τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Ανέφερε τα εξής ο Καμίλ Σιτζακεμίν : Οι πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ νοιώθουν προδομένοι.Γενικά λένε πως ¨Εμείς ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσαμε αλλά μας κυβερνάνε οι ΑΝΕΛ¨.

Πόσο σωστή τοποθέτηση ! Ευχαριστώ τον σύνεδρο Καμίλ Σιτζακεμίν που ενώπιον όλων των συνέδρων εξέφρασε την έκρηξη της μειονότητας ! Ελπίζω πως μετά από αυτή την έκρηξη του κ. Κιαμήλ, οι μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρασκηνιακά θα σημειώσουν αυτή την κατάσταση και έτσι αυτή η δίκαιη εξέγερση θα γεννήσει θετικά αποτελέσματα. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για όσο συνεχίζεται ο συνεταιρισμός των κυβερνώντων με τους ΑΝΕΛ, η πιθανότητα να αλλάξει κάτι είναι μικρή ! Την ώρα που στην περιοχή μας συνεχώς καλούνται για ανάκριση οι πρόεδροι μειονοτικών φορέων, όταν στην Χειμάρα της Αλβανίας στα πλαίσια της πολεοδομικής ρύθμισης βγήκε απόφαση κατεδάφισης για 5 σπίτια μελών της ελληνικής μειονότητας, το ελληνικό ΥΠΕΞ με δύο ανακοινώσεις του της 30/10 & 1/11, ζητά την άμεση ακύρωση των αποφάσεων, την προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων και ιδιαίτερα του δικαιώματος της ιδιοκτησίας, κάτι που είναι και μεταξύ των 5 όρων για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας στην Ε.Ε. Στην δήλωση που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Γλέβις Ντερβίσι, είπε πως οι δηλώσεις της Ελλάδας είναι απειλητικές και υποστήριξε πως η Αλβανία δεν κάνει διακρίσεις. Στην δεύτερη σχετικά με το θέμα αυτό δήλωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρεται πως η Αλβανία δεν είναι σε θέση να υποστηρίζει πως σέβεται τα μειονοτικά δικαιώματα και ότι η κατεδάφιση των σπιτιών που ανήκουν σε ελληνικής καταγωγής άτομα είναι μια σχεδιασμένη προσπάθεια.

Πόσο περίεργη η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, δεν είναι ; Την ώρα που μιλά για παραβίαση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας που ζει στην Αλβανία, δεν γυρνάνε καν να δούνε τον εαυτό τους ! Και χωρίς να ντρέπονται μιλάνε για μειονοτικά δικαιώματα, δημοκρατία και κράτος δικαίου ! Εάν η χώρα μας διασφάλιζε τα μειονοτικά δικαιώματα, τότε ούτε εμείς, αλλά ούτε και η μητέρα πατρίδα θα υποχρεωνόταν να θέτει σε κάθε πλατφόρμα τα θέματα της μειονότητας μας. Η μητέρα πατρίδα μας που είναι ο εγγυητής, σε κάθε κατάλληλο επίπεδο, υπερασπίζεται τα δικαιώματα μας.

Τελευταία κατά την επίσκεψη που έκανε στην Αθήνα ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Ομέρ Τσελίκ, συναντήθηκε με εκπροσώπους της μειονότητας μας. Στην συνέντευξη τύπου που παρέθεσε σχετικά με την επίσκεψη ο υπουγός Τσελίκ, έθεσε τα προβλήματα της μειονότητας μας που αναμένουν λύση. Ως μειονότητα είναι πολύ σημαντικό στον αγώνα που δίνουμε, να αισθανόμαστε δίπλα μας την μητέρα πατρίδα ! Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας δίχως να υποκύπτουμε και ξέρουμε ακόμη και μια μεγάλη πέτρα διασπάται από την σταγόνα που στάζει !

Με σεβασμό

Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού

Πρόεδρος της ABTTF

Σχ : Μια και περί υποκρισίας ο λόγος σας παραθέτουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα (…) την καταγγελλία του πρόεδρου της ABTTF Χαμπίπογλου σχετικά με τα αντιδημοκρατικά μέτρα που λαμβάνονται στην Τουρκία ενάντια σε κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή. http://tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.