Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η Ι.Μ ΛΕΙΜΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΝΙΚΟΔΗΜΟ - ΒΙΝΤΕΟ-

Πλήθος κόσμου συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία, στο μοναστήρι που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε, τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Παυλόπουλο η...


Πλήθος κόσμου συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία, στο μοναστήρι που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε, τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Παυλόπουλο ηγούμενο της Μονής Λειμώνος, που εκοιμήθη σε ηλικία 75 ετών από παθολογικά αίτια τα ξημερώματα του Σαββάτου.


Με το άγγελμα της θλιβερής είδησης, δεκάδες πιστοί άρχισαν να συρρέουν από όλα τα μέρη της Λέσβου, για να προσκυνήσουν τη σορό του, η οποία είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από χτες το μεσημέρι έως σήμερα και μέχρι την ώρα της εξόδιου ακολουθίας, για να απευθύνουν το ύστατο Χαίρε στον Νικόδημο που συνέδεσε την ζωή του με το νησί και το μοναστήρι του Αγίου Ιγνατίου...

Την εξόδιο ακολουθία σήμερα περι τις 11:30 τέλεσαν οι Μητροπολίτες του νησιού, Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος με τη συμμετοχή Ιερέων απ’ όλο το νησί.





Ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Παυλόπουλος ετάφη στο Κοιμητήριο της Μονής που ο ίδιος είχε αναστηλώσει. Πλήθος πιστών παρακολούθησε την εξόδιο ακολουθία. Παρόν ήταν εκπρόσωποι του Δήμου, της περιφέρειας, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών κ.α. Στην μονή κατέφθασαν από νωρίς το πρωί και 3 πούλμαν από διάφορα μέρη του νησιού μας, γεμάτα με πιστούς που ήθελαν να πουν το τελευταίο αντίο στον ηγούμενο Νικοδημο.

Ο μακαριστός ηγούμενος αρχιμανδρίτης Νικόδημος Παυλόπουλος ήταν γνωστός για την ακούραστη προσωπικότητά του, τον αγώνα του για την αναστήλωση και την ανακαίνιση της Μονής που επαξίως διακόνησε, για το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο, όπως επίσης και για την συνεργασία της υπό την καθοδήγηση του Σεβ. Μητροπολίτη Μηθυμνης, με στόχο την ριζική ανακαίνιση της Ιεράς Μονής Λειμώνος. Στόχος ο οποίος επιτεύχθηκε πέραν κάθε προσδοκίας πάντα με την ευλογία του Αγίου Ιγνατίου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με απόφαση της μητρόπολης Μηθυμνης σφραγίστηκαν όλα τα προσωπικά γραφεία και το κελί του Νικόδημου, μέχρι να ξανά εκλεγεί νέος Ηγούμενος στην Μονή. Επίσης τελικά δεν παραβρέθηκε όπως είχε ανακοινωθεί στην εξόδιο ακολουθία ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.



Πηγή: LesvosPost

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.