Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΤΡOΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ...

Σχεδιασμένη με την «ασφάλεια» του αιφνιδιασμού, διαφαίνεται στο Αντιτρομοκρατικό επιτελειο η επίθεση με χειρομβοβίδα την Γαλλική Πρε...

Σε βιντεοληπτικό υλικο αποτυπώνεται η επίθεση- ΟΛΑ (όσα) «βλέπουν» στην ταυτότητα της επίθεσης




Σχεδιασμένη με την «ασφάλεια» του αιφνιδιασμού, διαφαίνεται στο Αντιτρομοκρατικό επιτελειο η επίθεση με χειρομβοβίδα την Γαλλική Πρεσβεία, κατά την οποία τραυματίστηκε ο σκοπός Ειδικός Φρουρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του nantiareport.gr, η επίθεση πραγματοποιήθηκε (10/11-04.45) σε «νεκρή» ώρα κίνησης για τη Β.Σοφίας ενδεχομένως για να αποφύγουν «παράπλευρες απώλειες» και τραυματισμό διερχόμενων.




Όπως έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικο οι δράστες οι οποίοι εκτιμάται ότι ανήκουν στις ένοπλες οργανώσεις αντάρτικου πόλης, με «κάλυψη» το πρώτο δρομολόγιο λεωφορείου του ΟΑΣΑ, διερχόμενο ακριβώς έξω από την Πρεσβεία, κινήθηκαν παράλληλα και απέρριψαν τη χειροβομβίδα.

Στο επιτελείο της Ειδικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ εξετάζεται οι δράστες να επέλεξαν να παραμείνουν «αόρατοι» από τους Αστυνομικούς των διμοιριών που διατίθενται ως στατική στο κτήριο της Βουλής, προφανώς και για να αποφύγουν ενδεχομενο αντίδρασης εναντίον τους.

Κατά την απόρριψη της χειροβομβίδας ο κρότος που προκάλεσε η έκρηξη ακολούθησε την απομάκρυνση του δικύκλου στο οποίο επέβαιναν οι δράστες με τον οδηγό προηγουμένως να ανακοπτει πορεία διερχόμενος εξωτερικά της Πρεσβείας ώστε ο συνεργός του να απορρίψει το πολεμικό υλικό.

Συμφωνα με πληροφορίες οι δράστες απέρριψαν χειρομβοβίδα αμυντικού τύπου με τα συνέργεια των Εγκληματολογικών Ερευνών να έχουν περισυλλέξει την κεφαλή, τον μοχλό απελευθέρωσης και την περόνη.

Ο 33άχρονος Ειδικός Φρουρός σκοπός ο οποίος βρισκόταν στο κουβούκλιο το οποίο έχει εγκατασταθεί εξωτερικά της Πρεσβείας, άνοιξε την πόρτα για να επιτηρήσει το χώρο -ενδεχομένως και στη θέα των δύο αναβατών του δικύκλου να απομακρύνονται κρίνοντας ύποπτη την κίνησή τους- ωστόσο διέκρινε τη χειροβομβίδα και έκλεισε την πόρτα. Θραύσμα ωστόσο της χειροβομβίδας τραυμάτισε-ελαφρά- στο πόδι τον Αστυνομικό ο οποίος εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 ΓΣΝ.




Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση και στα πληρώματα περιπολίας δόθηκαν αναζητήσεις για μαύρο TDM το οποίο νωρίτερα κατέβηκε προς την Πανεπιστημίου.

Ύστερα από αναζητήσεις Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν (10/11-07.00) με ξεκλείδωτο τιμόνι «ζεστή», εγκαταλελειμένη στη Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, μηχανή με κλεμμένη πινακίδα, στα χαρακτηριστικά των αναζητήσεων. Το μαύρο TDM, παραλήφθη και μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για έλεγχο και εξετάζεται άν πρόκειται για το δίκυκλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Κατά το παρελθόν τρομοκράτες είχαν πραγματοποιήσει επιθέσεις με αυτόματα όπλα σε κτήρια Πρεσβειών και με χειρομβοβίδα κατά Αστυνομικών Τμημάτων.

«Επαναστατικός Αγώνας» τον Απρίλιο του 2007 στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας. Στη «μετεξέλιξη» του ΕΑ του Νίκου Μαζιώτη και της καταζητούμενης επικυρηγμένης συντρόφου του Πόλα Ρούπα, με την υπογραφή της ΟΛΑ τον Οκτώβριο του 2009, τρομοκράτες είχαν γαζώσει το τμήμα της Αγίας Παρασκευής με 100 σφαίρες τραυματίζοντας πέντε Αστυνομικούς.

Με την υποφραφή της «Σέχτα Επαναστατών» είχαν αναλάβει την ευθύνη για απόρριψη χειροβομβίδας κατά του Αστυνομικού τμήματος Κορυδαλλού τον Φεβρουάριο 2009.

Η τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε, στην καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή, απέναντι από τη Βουλή, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη επίσκεψη (15-16/11) του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας, προκαλεί έντονη ανησυχία στις Αρχές. Αξιωματικοί του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου της ΕΛΑΣ σημειώνουν επίσης την πρόσφατη επιστολή Γιωτόπουλου στο «Εθνος», στην οποία αναφερόταν σε ασύλληπτο πυρήνα της 17 Νοέμβρη.

Η κυκλοφορία στη Βασ. Σοφίας από τη Σέκερη ως την Λ.Αμαλίας και από την Ακαδημίας ως την ΚΚανάρ, αποδόθηκε στην κυκλοφορία, λίγο μετά τις 8 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.