Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΖΕΙ» ΚΑΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΧΑΒΑΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ... ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ....!!!

Πρωτοπόρα η Κύπρος μας και σε αυτά ('Ελληνες γαρ...) κι αντιγράφουμε από το cyprustimes.com: Κάποτε η θεωρία συνομωσίας δημιου...





Πρωτοπόρα η Κύπρος μας και σε αυτά ('Ελληνες γαρ...) κι αντιγράφουμε από το cyprustimes.com:

Κάποτε η θεωρία συνομωσίας δημιουργείτο από έναν τρελό, την ανέπτυσσε ένας χασομέρης και την πίστευε ένας αφελής. Τέτοια όμως που έγινε η ζωή, κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και δεν είσαι σίγουρος αν βλέπεις τον τρελό ή τον χασομέρη.




Ανοίγεις μάτι, ημέρα Σάββατο, πρώτη είδηση που μαθαίνεις -κι όμως ήταν η πρώτη- «”Έφυγε” από τη ζωή ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος». Γυρεύεις να δεις τη φωτογραφία για να επιβεβαιώσεις ότι πρόκειται όντως για τον άνθρωπο που εξαγόρασε μεγάλο μερίδιο της Λαϊκής Τράπεζας και «κατέστρεψε την οικονομία της Κύπρου». Ναι είναι αυτός.

Η θλιβερή όμως σε κάθε περίπτωση είδηση του θανάτου γρήγορα προσλαμβάνει άλλη τροπή. Μία «βόλτα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκεί όπου οι συνομωσιολόγοι δίνουν ρεσιτάλ και σεμινάρια σεναριολογίας, αναπτύσσοντας θεωρίες που θα ζήλευε μέχρι κι ένας πρώτης τάξεως σεναριογράφος, δίνουν άλλη διάσταση στο θέμα και βεβαίως… στη μέρα μας.

«Πως μπορεί να τον «πρόδωσε» η καρδία του ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές δικαστικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται το όνομα του»; «Πως γίνεται να απεβίωσε σε ιδιωτική κλινική που επί της ουσίας ανήκει σε όμιλο υπό το ιδιοκτησιακό του καθεστώς»; Από αυτά και μόνο τα ερωτήματα καταλαβαίνεις πολλά. Όχι εσύ! Ο συνομωσιολόγος, που μπορεί τελικά να είσαι κι εσύ!

Και κάπως έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες, η ετυμηγορία βγήκε… «Ο Βγενόπουλος ζει». Μπορεί όχι ανάμεσα μας αλλά, σύμφωνα με αρκετούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, βρίσκεται κάπου μακριά, σε ένα νησί/ μία χώρα, όπου εμείς οι θνητοί δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε ποτέ. Κι αν πάμε και τον δούμε… γυρνάμε πάλι στην αρχή. Θα μας πουν τρελούς.





Γιατί δεν ισχύει η είδηση θανάτου του; Μα φυσικά, σύμφωνα πάλι με τις ίδιες πηγές, για να γλιτώσει από όλα όσα τον κατατρέχουν. Το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα τους. Έγραψα τους; Μάλιστα, γιατί αν είναι να ανεβάσουμε μία παράσταση θέλουμε μεγάλο θίασο.




Οι χρήστες λοιπόν που γράφουν το σενάριο έχουν επιλέξει για «ηθοποιούς» ανθρώπους από τον πολιτικό κόσμο αλλά και άλλους που «θα ηρεμήσουν με την είδηση του θανάτου του Βγενόπουλου». Σε αυτή την περίπτωση όμως ονόματα δε λέγονται, οικογένειες δε θίγονται! Όχι από εμάς, από τους συνομωσιολόγους.

Όσα διαβάσατε σας φαίνονται κουλά; Μα γιατί; Τόσες ταινίες και σίριαλ έχουμε δει με αυτή ακριβώς την πλοκή. Έχουμε διαβάσει μάλιστα και παρόμοιες συνομωσίες για διασημότητες παγκόσμιας εμβέλειας. Μην αδικείς τον «τρελό» και τον «χασομέρη» γιατί δεν είναι τυχαίο που το είδος τους πολλαπλασιάστηκε. Κοίτα όμως γύρω σου κι όταν αντιληφθείς σε τι κοινωνία ζούμε τότε απλά θα τους καταλάβεις. Όχι γιατί αυτά που λένε και γράφουν ευσταθούν αλλά γιατί κάποιος τους έφθασε στο σημείο να τα σκέφτονται.

Αν ανήκεις όμως στην κατηγορία του «τρελού» και του «χασομέρη» μη ξεχάσεις ποτέ ότι η είδηση ευσταθεί -μέχρι να αποδείξεις το αντίθετο- και πώς σε κανένα δεν αξίζει να χλευάζεις τον θάνατο του και πως κάπου ανάμεσα μας υπάρχουν άνθρωποι που τον αγάπησαν.

Ακόμα και αν… σε κάποιο «παράλληλο σύμπαν» τα λόγια του «τρελού» και του «χασομέρη» -ποτέ δε ξέρεις- μπορεί και να είχαν και κάποια βάση…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.