Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΜΕΣΑ» ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΝΤΟΥΕΡΤΕ... Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ «ΗΡΩΑ» ΤΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον άνθρωπο που θεωρεί «ήρωά» του, συναντήθηκε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε. Ο πρόεδρος των...



Με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον άνθρωπο που θεωρεί «ήρωά» του, συναντήθηκε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Ο πρόεδρος των Φιλιππινών, κατά την 45λεπτη συνάντηση στο περιθώριο  επέκρινε για ακόμη μία φορά «καταστροφική πολιτική» των χωρών της Δύσης της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), κυρίως των ΗΠΑ.

«Αρκετά κράτησε αυτό», δήλωσε ο Ντουτέρτε για την προνομιακή σχέση της χώρας του με τις ΗΠΑ.

«Τον τελευταίο καιρό βλέπω τις δυτικές χώρες να παρενοχλούν τις μικρές. Και δεν είναι αυτό όλο, είναι και πολύ υποκρίτριες», πρόσθεσε. «Κάνουν δήθεν ότι ξεκινούν έναν πόλεμο, αλλά στην πραγματικότητα φοβούνται να προχωρήσουν. Αυτό το σφάλμα κάνουν οι ΗΠΑ και οι άλλες. Έκαναν πόλεμο σε τόσες χώρες, στο Βιετνάμ, το Αφγανιστάν και το Ιράκ με μόνη αιτιολογία ότι υπήρχαν (σύμφωνα με την Ουάσινγκτον) όπλα μαζικής καταστροφής, τα οποία τελικά δεν υπήρχαν», τόνισε ο κ. Ντουτέρτε, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η διμερής συνάντηση μαγνητοσκοπήθηκε και οι δημοσιογράφοι στη συνέχεια είχαν πρόσβαση στο βίντεο.

Πριν την αναχώρησή του για το Περού, όπου και πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων επανέλαβε την απειλή η χώρα του να αποχωρήσει από τον ΟΗΕ, τον οποίο ο Ντουτέρτε ενοχοποιεί γιατί δεν κατάφερε να εμποδίσει πολέμους στους οποίους σκοτώθηκαν «χιλιάδες» γυναίκες και παιδιά.

«Ξέρετε αν η Κίνα και η Ρωσία αποφάσιζαν να δημιουργήσουν με νέα τάξη, θα ήμουν ο πρώτος που θα προσχωρούσα», τόνισε.

Τέλος, ο Ντουτέρτε δήλωσε ότι θα ήθελε οι Φιλιππίνες να αποτελούν μέρος της Ευρώπης. "Παρά την απόσταση, έχουμε την επιθυμία να αποτελούμε μέρος της Ευρώπης, κυρίως στον τομέα του εμπορίου".

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο πρόεδρος της Ρωσίας συζήτησε θέματα διμερών σχέσεων με τον ομόλογό του των Φιλιππίνων. "Χαίρομαι που μου δίνεται η δυνατότητα να συζητήσω μαζί σας το σύνολο των θεμάτων που άπτονται των διμερών μας σχέσεων", δήλωσε ο Πούτιν, ο οποίος και συνεχάρη τον Ντουτέρτε για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της 9ης Μαΐου.

Ο Ντουτέρτε δήλωσε με τη σειρά του ότι επιθυμούσε ιδιαιτέρως τη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος εκπροσωπεί "μια σπουδαία χώρα».

Στη σύνοδο των χωρών του APEC, ο Πούτιν συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Βιετνάμ Τραν Ντάι Κουάν, ενώ αναμένεται να έχει διμερείς συνομιλίες με τους ομολόγους του της Κίνας Σι Σινπίνγκ, των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε.


iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.