Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟΚΟΜΠΛΟΚΟ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ...!! «ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ» ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ...!!!

Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ οι οποίες ανέδειξαν ως πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς (Mike Pence),...






Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ οι οποίες ανέδειξαν ως πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς (Mike Pence), εξέφρασε με παρρησία την πίστη του στον Χριστιανισμό, τόσο ως προσωπική ανάγκη, αλλά και προκειμένου να δείξει ότι η κοινή πίστη είναι συνεκτικό στοιχείο του λαού.




Είπε ότι έγινε συνειδητά Χριστιανός όταν βρισκόταν στο κολλέγιο και εμπιστεύτηκε προσωπικά τον Χριστό, ενώ κατανόησε το νόημα της σταυρικής θυσίας. Ανέφερε επίσης ότι το Αμερικανικό Έθνος έγινε δυνατότερο μέσα από τις χριστιανικές κοινότητες και ότι η φωνή της πίστης διατηρεί την συνοχή του λαού μέσα στην Ιστορία.

«Η αλήθεια είναι ότι η δύναμη του έθνους μας έχει βγει από τις θρησκευτικές μας κοινότητες. Σε όλη την ιστορία μας, ήταν οι φωνές της πίστης αυτές που οδήγησαν το έθνος μας σε μια πιο τέλεια ένωση», είπε.

Ο Pence κάλεσε τους Αμερικάνους να προσευχηθούν ενόψει των προεδρικών εκλογών, να προσευχηθούν για την χώρα, έτσι ώστε «να πράξουμε κατά το θέλημά Του», όπως ανέφερε. Δήλωσε ότι πιστεύει από τα βάθη της καρδιάς του, πως ο Θεός θα είναι μαζί με το λαό και σήμερα όπως στάθηκε μέσα στον χρόνο και το Αμερικάνικό Έθνος θα βαδίζει μέσα στην ελευθερία και την δικαιοσύνη.

«Θα ήθελα να σας ενθαρρύνω να κάνετε κάτι ακόμα. Και αυτό είναι να κύψετε τα κεφάλια σας και να γονατίσετε κατά τις ημέρες που μένουν μέχρι τις εκλογές. Προσευχηθείτε για τη χώρα μας. Προσευχηθείτε, όχι ο Θεός να είναι στο πλευρό μας, αλλά εμείς να είμαστε στο πλευρό Του», είπε.

«Πιστεύω πραγματικά μέσα στα βάθη της καρδιάς μου, ότι αυτό που ήταν αλήθεια για χιλιετίες εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα. Ότι αν ο λαός Του, ο οποίος καλείται με το όνομά Του, ταπεινώσουν τους εαυτούς τους και προσευχηθούν, Εκείνος θα κάνει και πάλι ό,τι έκανε πάντα και θα ακούσει από τον ουρανό, και θα θεραπεύσει τη γη μας (Είναι χωρίο από το βιβλίο Παραλειπομένων ή Χρονικών Β΄ της Αγίας Γραφής). Αυτό το ένα έθνος, κάτω από το Θεό, αδιαίρετο, με ελευθερία και δικαιοσύνη για όλους».

«Το μόνο που ξέρω σήμερα» κατέληξε, «είναι ότι Τον χρειάζομαι περισσότερο από ποτέ. Είναι το κέντρο της ζωής μου και της οικογένειάς μου»....



Ο 57χρονος Pence είναι από το Columbus της Indiana, είναι παντρεμένος με την Karen Batten από το 1985 και έχουν τρία παιδιά. Ο ένας του γιος είναι ανθυπολοχαγός στους Πεζοναύτες.

Ο Pence ανατράφηκε σε μια καθολική οικογένεια και υπηρέτησε ως «παπαδάκι» σε καθολική εκκλησία. Στο κολλέγιο, μέσα από μία ομάδα ευαγγελικών χριστιανών φοιτητών που γνώρισε, «έδωσε την καρδιά του στον Χριστό» και έγινε ένας αναγεννημένος Χριστιανός. Συνέχισε όμως να παρακολουθεί την λειτουργία στην καθολική εκκλησία (όπου συνάντησε τη σύζυγό του) και δεν έπαψε να δηλώνει καθολικός, αν και περιγράφει τον εαυτό του «αναγεννημένο, ευαγγελικό Καθολικό». Και «πρώτα Χριστιανό, μετά συντηρητικό και μετά Ρεπουμπλικάνο».




Ο Pence στην εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων είχε υποστηρίξει τον Ted Cruz, έναν χριστιανό σιωνιστή, ο οποίος είχε αποδοκιμαστεί σε μια συγκέντρωση για τους χριστιανούς που διώκονται, όταν είπε ότι «ο μεγαλύτερος σύμμαχος των χριστιανών είναι το Ισραήλ» και «εκείνοι που μισούν το Ισραήλ μισούν την Αμερική». Και ο Pence είναι ένθερμος υποστηρικτής του κράτους του Ισραήλ. Μιλώντας στην AIPAC το 2009, είχε δηλώσει την υποστήριξή του προς το Ισραήλ: «Επιτρέψτε μου να πω κατηγορηματικά, ότι η χριστιανική πίστη μου με αναγκάζει να αγαπώ το κράτος του Ισραήλ». Έχει υποστηρίξει τον “Patriot Act” του Bush, τις πολεμικές ενέργειες κατά του Ιράν, την ανατροπή του Καντάφι, ενώ έχει σταθεί επικριτικός στον Πούτιν.

Ως γερουσιαστής είχε αντιταχθεί στην επέκταση των δικαιωμάτων για τις αμβλώσεις και των ομοσπονδιακών δαπανών για την έρευνα για τα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα, προώθησε μια συνταγματική τροποποίηση ενάντια στον «γάμο» των ομοφυλόφιλων και περιόρισε την κρατική χρηματοδότηση για την Planned Parenthood, την «Μέκκα» των εκτρώσεων. Συγκρούστηκε επίσης με τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο της Ινδιανάπολης για το θέμα των προσφύγων, όταν σταμάτησε την κρατική στήριξη στις προσπάθειες για τη μεταφορά των προσφύγων, επικαλούμενος ανησυχίες για θέματα ασφάλειας. Από την άλλη πλευρά, αντέδρασε στην πρόταση Trump να σταματήσει κάθε μετανάστευση μουσουλμάνου προς τις ΗΠΑ, θεωρώντας την «προσβλητική και αντισυνταγματική».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.