Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...!!! ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ..!! ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ...

Μια ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκαν σε μετανάστες στην πόλη Bautzen χθες, σε μια επανάληψη των βίαιων συγκρούσεων που λαμβάνουν ...






Μια ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκαν σε μετανάστες στην πόλη Bautzen χθες, σε μια επανάληψη των βίαιων συγκρούσεων που λαμβάνουν χώρα εδώ και δύο μήνες.

Δύο μετανάστες έτρεξαν για να γλιτώσουν τη ζωή τους από τους ακροδεξιούς που τους εξύβριζαν και τους απειλούσαν.





Αστυνομικοί που βρισκόντουσαν εκεί πρόλαβε τα χειρότερα για τους μετανάστες, όταν αυτοί άρχισαν να τρέχουν από τον όχλο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το κέντρο καταστημάτων της πόλης.

Ένας από τους αιτούντες άσυλο χτυπήθηκε από έναν που του επιτέθηκε με… ποδήλατο ενώ ένας άλλος από μια πέτρα.

Στην πόλη έχει κηρυχτεί νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από τα βίαια γεγονότα στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν σχεδόν το 80 νεοναζί κυνήγησε 19 αιτούντες άσυλο στους δρόμους μετά την ανταλλαγή προσβολών σε μια κεντρική πλατεία.

Αυτή τη φορά οι ακροδεξιοί επέβαιναν σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες για να κυνηγήσουν τους μετανάστες, με την αστυνομία να λέει ότι οι μετανάστες φοβήθηκαν για τη ζωή τους.





Όπως και στο προηγούμενο περιστατικό, η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε αφού και οι δύο ομάδες αντάλλαξαν πρώτα λεκτικές ύβρεις.

Το περιστατικό ανέδειξε για άλλη μια φορά την δυσαρέσκεια της κοινωνίας για τους πρόσφυγες και τα κέντρα φιλοξενίας που απλώνονται σε όλη τη χώρα.

Μία εβδομάδα μετά το αρχικό περιστατικό στο Bautzen, νεοναζί νεαροί φωνάζοντας «έξω οι ξένοι!»,ενώ χτύπησαν έναν ηλικιωμένο άνδρα στην πόλη.

Νωρίτερα φέτος τον Φεβρουάριο, ένα πλήθος ζητωκραύγαζε έξω από ένα φλεγόμενο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και να χειροκροτά.

Το ίδιο Σαββατοκύριακο, ομάδα πάλι ακροδεξιών εκφόβιζαν παιδιών προσφύγων, εμποδίζοντάς τα να πάρουν ένα λεωφορείο για να πάνε σε καταφύγιο προσφύγων στο Clausnitz.

Στη Γερμανία έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1.000 επιθέσεις σε καταφύγια προσφύγων πέρυσι, πέντε φορές περισσότερες από το 2014.

Ο δήμαρχος του Bautzen Alexander Ahrens συναντήθηκε με μέλη ακροδεξιών οργανώσεων νωρίτερα μέσα στον Οκτώβριο, σε μια προσπάθεια να βρουν μια λύση στην διαρκώς αυξανόμενη βία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.