Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΣΦΙΓΚΑ» Ο ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ... ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΨΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΟ ΣΕΙΣΜΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ...

Ανήσυχος για τις επιπτώσεις στην Ελλάδα από ένα ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, κ...

tselentis




Ανήσυχος για τις επιπτώσεις στην Ελλάδα από ένα ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Ακης Τσελέντης, που επισήμανε ότι η χώρα δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει έναν μεγάλο σεισμό, που κάποια στιγμή θα συμβεί.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι υπάρχουν δύο περιοχές του ελλαδικού χώρου με αυξημένες πιθανότητες για ισχυρή δόνηση, εξαιτίας των μεγάλων ποσών σεισμικής ενέργειας που έχουν συσσωρευτεί!




Οσο πάντως και αν τον «πιέσαμε» δεν μας αποκάλυψε τις περιοχές. Λογικό, από την στιγμή που δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ως προς τον χρόνο εκδήλωσης μίας δόνησης.

Και συνέχισε: «Εγώ ποτέ δεν υπήρξα επαγγελματίας εφησυχαστής. Πάντα έλεγα και λέω ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα σεισμογενής, δεν θα γίνει ποτέ Σαχάρα που δεν έχει σεισμούς!»

Ο καθηγητής δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι εδώ και πολύ καιρό δεν έχει γίνει μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα. «Υπάρχουν περιοχές οι οποίες έχουν μαζέψει πολλά μεγάλα ποσά σεισμικής ενέργειας» ανέφερε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε πως πρόκειται για δύο γνωστές περιοχές που «έχουν πολύ μεγάλη πιθανότητα να συμβεί κάτι σε αυτές». Πάντως απέφυγε τόσο να τις κατονομάσει όσο και να κάνει κάποια χρονική πρόβλεψη. «Είναι δύο περιοχές που τις κοιτάμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έχουμε σεισμό μεθαύριο, την Παρασκευή ή σε δέκα χρόνια» πρόσθεσε. http://dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.