Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΦΙΛΗ... ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ...

Σύλλογοι, μαζικές οργανώσεις, προσωπικότητες και απλός κόσμος με καταγωγή από τον Πόντο και την Μικρά Ασία, στην κυριολεξία πανηγυρ...

filis-genoktonia-pontioi






Σύλλογοι, μαζικές οργανώσεις, προσωπικότητες και απλός κόσμος με καταγωγή από τον Πόντο και την Μικρά Ασία, στην κυριολεξία πανηγυρίζουν για την αποπομπή από την κυβέρνηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος ως γνωστόν, με άρθρα αλλά και δηλώσεις του αμφισβήτησε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.




Όταν αναδείχτηκε το θέμα, έγιναν διαδηλώσεις στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ υπήρξαν και πόλεις όπου οι σύλλογοι είχαν χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο τον Νίκο Φίλη, σύμφωνα με το pontos-news.gr.

Ανεπιθύμητο τον χαρακτήρισε μετά τις δηλώσεις του για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και ο διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College, δρ Χρήστος Ιωαννίδης, όταν ο υπουργός είχε επισκεφθεί την Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις αναίτιες επιθέσεις του Νίκου Φίλη στην Εκκλησία, βαρύνουσα σημασία στην απομάκρυνσή του έπαιξαν οι διαμαρτυρίες και τα διαβήματα των ποντιακών και μικρασιατικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τον κόσμο, εξ ου και οι πανηγυρισμοί.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.