Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΚΑΨΑΝ ΟΙ ΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΧΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΜΟ... ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΥΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΧΙΟ...

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (9/11) σε καταυλισμούς προσφύγων της Χίου και της Σάμου από εξεγερμένους μετανάστες και πρό...

 Επεισόδια σε καταυλισμούς προσφύγων σε  Χίο και Σάμο - Έβαλαν φωτιά σε οικισμούς





Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (9/11) σε καταυλισμούς προσφύγων της Χίου και της Σάμου από εξεγερμένους μετανάστες και πρόσφυγες που διαμαρτύρονταν για τον εγκλωβισμό τους στα νησιά.





Πιο συγκεκριμένα στη Χίο στον καταυλισμό της Σούδας, όλα ξεκίνησαν στις 15:00 μετά το μεσημέρι νεαροί έκλεισαν με κάδους απορριμμάτων τον δρόμο και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά.

Αποτέλεσμα ήταν να καταστραφούν τρεις οικίσκοι όπου λειτουργούσαν το ιατρείο του καταυλισμού, η αποθήκη παραϊατρικών υλικών αλλά και ο χώρος διανομής των φαγητών. Η τάξη αποκαταστάθηκε από την παρέμβαση διμοιριών των ΜΑΤ και ανδρών του Λιμενικού Σώματος.

Λίγο αργότερα στη Σάμο, περίπου στις 20:00 το βράδυ και μετά από την έντονη βροχόπτωση, μετανάστες διαδήλωσαν στους δρόμους ζητώντας στεγνά ρούχα καθώς, όπως υποστήριζαν, η βροχή παρέσυρε τις σκηνές και το νερό κατέστρεψε τα υπάρχοντά τους. Η διαμαρτυρία έληξε με παρέμβαση της Αστυνομίας.

Σύμφωνα πάντα με τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών της Σάμου δήλωσαν πως «όσοι από τους εκπροσώπους των ΜΚΟ ή της Ύπατης Αρμοστείας θέλουν να δραστηριοποιούνται εντός του Κέντρου θα πρέπει να έχουν και την ευθιξία στις δύσκολες ώρες να βρίσκονται κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους και να τους βοηθούν». newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.