Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά του εν αργία δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου, για την δι...



Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά του εν αργία δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου, για την διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού της Ν.Αγχιάλου το καλοκαίρι του 2015.
Για την υπόθεση είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία στην οποία είχαν κληθεί να καταθέσουν όλοι οι σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ως υπεύθυνοι για την απόφαση που έχει λάβει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, για την παραχώρηση σε φορείς του χώρου της γιορτής κρασιού, προκειµένου να διοργανώσoυν και να πραγµατοποιήσουν τη Γιορτή Κρασιού έτους 2015, στο χρονικό διάστηµα από 13 έως 16 Αυγούστου 2015, αναθέτοντας εν συνεχεία στον Δήμαρχο Βόλου να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας είχε κρίνει παράνομη την με αριθμό 425/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την συγκεκριμένη παραχώρηση, ωστόσο ο Δήμος Βόλου προχώρησε κανονικά στην υλοποίησή της.

Μετά από έγγραφη ανώνυμη καταγγελία που έγινε ωστόσο, ακολούθησε η προκαταρκτική εξέταση η οποία ολοκληρώθηκε και είχε ως αποτέλεσμα να απαλλαγούν οι 48 δημοτικοί σύμβουλοι και να παραπεμφθεί σε δίκη στις 17 Μαΐου 2017 ο εν ενεργεία, εκείνη την περίοδο, δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Να σημειωθεί ότι παράνομες έχουν κριθεί και οι αποφάσεις παραχώρησης για την διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού 2016, και για την παραχώρηση της πλατείας Πανεπιστημίου το 2015, καθώς και για την παραχώρηση της πλατείας Ρήγα Φεραίου όπου φέτος θα λειτουργήσει το "Χωριό του Αη Βασίλη".

Πηγή: magnesianews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.