Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΒΟΥΛΓΑΡΑ ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική «προς τους φορείς της Αριστεράς ή του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου», οι οποίοι δεν επέδειξαν ουσιαστι...







Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική «προς τους φορείς της Αριστεράς ή του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου», οι οποίοι δεν επέδειξαν ουσιαστική στήριξη, παρά μόνο κινήσεις εντυπωσιασμού και ψηφοθηρίας»




Την επιθυμία της για δράση κατά του φασισμού, σε μια ευρωπαϊκή κοινωνία «που από τη μια αδιαφορεί επί της ουσίας για την άνοδό του και από την άλλη παρέχει άλλοθι για την εδραίωσή του», όπως ανέφερε, εξέφρασε η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα μιλώντας χθες σε ευρωβουλευτές της ευρωπαϊκής Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Η κ. Φύσσα, μαζί με την Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφο και εκπρόσωπο του «Παρατηρητηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής» και τη δικηγόρο Χρυσούλα Παπαδοπούλου εκ μέρους της πολιτικής αγωγής στην ίδια δίκη, ήταν προσκεκλημένες από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ομάδας της GUE/NGL, έπειτα από σχετική πρωτοβουλία της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Αναφερόμενη στο ότι η Ευρώπη δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για την αναβίωση και επέκταση του φασισμού, επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως η αποτυχία δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής κοινωνίας αλληλεγγύης, γέννησε πολίτες αδιάφορους σε ό,τι δεν τους αγγίζει σε προσωπικό-ατομικό επίπεδο. «Αυτή η συνεχιζόμενη αδιαφορία άφησε το φασισμό να θεριέψει και στοίχισε την ζωή του παιδιού μου και άλλων παιδιών, όπως πρόσφατα του νεαρού 28χρόνου από τη Φιλανδία, που δέχτηκε επίθεση από ομάδα νεοναζί. Πόσα θύματα ακόμα πρέπει να θρηνήσουμε;», αναρωτήθηκε η κ. Φύσσα.

Η κ. Φύσσα πρόσθεσε, ότι μπροστά στον κίνδυνο της επανεμφάνισης του φασισμού, «να δημιουργηθεί πανευρωπαϊκό πρόγραμμα ενημέρωσης σε σχολεία και οργάνωση εκδηλώσεων με τη στήριξη της Ε.Ε.». Επίσης, πρότεινε τη διοργάνωση «πανευρωπαϊκής καμπάνιας ενημέρωσης για τα θύματα του σύγχρονου φασισμού και την κινητοποίηση των αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων για συσπείρωση σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, χωρίς να προβάλλει ο καθένας τα κομματικά του συμφέροντα».




Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική «προς τους φορείς της Αριστεράς ή του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου», οι οποίοι δεν επέδειξαν ουσιαστική στήριξη, παρά μόνο κινήσεις εντυπωσιασμού και ψηφοθηρίας». Επιπλέον, η μητέρα του Παύλου Φύσσα επέκρινε τα ΜΜΕ για ανεπαρκή κάλυψη των συγκλονιστικών στοιχείων που έρχονται στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Τις τεράστιες δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν μάρτυρες και θύματα κατά την ακροαματική διαδικασία και τα βασικά στοιχεία από τις τρεις υποθέσεις που εξετάζονται από το δικαστήριο στη δίκη, που άρχισε πριν από 1,5 περίπου χρόνο: τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις απόπειρες δολοφονίας- σύμφωνα με το κατηγορητήριο- εναντίον Αιγυπτίων αλιεργατών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα, περιέγραψε η κ. Κουμάντου.

Αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία που παρουσίασε στους ευρωβουλευτές της ευρωπαϊκής Αριστεράς και η δικηγόρος Χρυσούλα Παπαδοπούλου. «Η δίκη που διεξάγεται στην Αθήνα δεν αφορά μόνο τα θύματα και τις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής βίας... Είναι η μάχη του φωτός ενάντια στο βαθύ σκοτάδι που απειλεί να καλύψει την Ευρώπη και αφορά τους πολίτες της. Κι αν δεν μπορείτε να συνδράμετε στον αγώνα μας, τουλάχιστον ας γίνει κάτι ώστε να μη βοηθάει η Ε.Ε. αυτούς που προσπαθούν να φέρουν το σκοτάδι και το βαθύ χειμώνα», τόνισε η κ. Παπαδοπούλου.

Η κ. Κούνεβα, από τη μεριά της, πρότεινε την οργάνωση επίσκεψης των ευρωβουλευτών της GUE/NGL στη δίκη που συνεχίζεται, «ώστε να νιώθουν και τα θύματα και οι μάρτυρες ότι δεν είναι μόνοι τους σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.