Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΤΡΟΠΗ....!!! ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΕΧΘΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΕΣΚΑΣΕ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ...!!!

Η βομβιστική επίθεση το πρωί της Παρασκευής στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Ντιγιάρμπακιρ στην Τουρκία, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το...

Προσπάθησαν να σκοτώσουν τους Κούρδους βουλευτές στο Ντιγιάρμπακιρ με τη βόμβα του ISIS





Η βομβιστική επίθεση το πρωί της Παρασκευής στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Ντιγιάρμπακιρ στην Τουρκία, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, είχε στόχο τους Κούρδους βουλευτές που κρατούνταν στους χώρους του, μεταξύ των οποίων και ο Κούρδος ηγέτης Σελαχατίν Ντεμιρτάς, είπαν κουρδικές διπλωματικές πηγές στο TRIBUNE.

Το βράδυ της Πέμπτης-ξημερώματα Παρασκευής οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν τους συμπροέδρους του φιλοκουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος HDP της Τουρκίας, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ, και ακόμα 10 βουλευτές του κόμματος.

Οι συλληφθέντες βουλευτές, που βρίσκονταν στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία – τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν, μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της αντιτρομοκρατικής στο Ντιγιάρμπακιρ, το οποίο λίγες ώρες μετά δέχθηκε βομβιστική επίθεση.

Από την πρώτη στιγμή οι τουρκικές Αρχές ισχυρίστηκαν ότι τη βομβιστική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα πραγματοποίησε το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).




Αυτός ο ισχυρισμός δεν ήταν λογικός. Γιατί το PKK να επιτεθεί στον αστυνομικό τμήμα που κρατούνταν οι Κούρδοι βουλευτές με μεγάλες πιθανότητες να τους σκοτώσει;

Την απάντηση έδωσε τελικά το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει ευθύνη για βομβιστική επίθεση στο έδαφος της Τουρκίας.

Σε όλες τις προηγούμενες πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, που είχαν θύματα Κούρδους ή ξένους τουρίστες και ποτέ Τούρκους, τις οποίες το τουρκικό κράτος «χρέωσε» στο ISIS, ουδέποτε υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την ίδια την τρομοκρατική οργάνωση.

Αυτός είναι κι ο λόγος που Κούρδοι ακτιβιστές αλλά κι ο κουρδικός λαός κατηγορούν το ισλαμιστικό παρακράτος της Τουρκίας και τον ίδιο τον Ερντογάν ως ηθικό αυτουργό για τα χτυπήματα αυτά. Δεν είναι τυχαίο που σε όλες τις διαδηλώσεις θυμάτων από τις βομβιστικές επιθέσεις ακούγεται το σύνθημα «δολοφόνε Ερντογάν».

Την Πέμπτη ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, «χαλίφης» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, έδωσε για πρώτη φορά εντολή στους τζιχαντιστές του να εξαπολύσουν βομβιστικές επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία και στην Τουρκία.

Την Πέμπτη αργά το βράδυ συνελήφθησαν οι Κούρδοι βουλευτές και την Παρασκευή το πρωί πραγματοποιήθηκε η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο αστυνομικό τμήμα που κρατούνταν οι βουλευτές.

Στη συνέχεια αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση το Ισλαμικό Κράτος, ενώ για μια ακόμη φορά ο στόχος των τζιχαντιστών είναι οι Κούρδοι.

Καλά ενημερωμένες κουρδικές διπλωματικές πηγές επεσήμαναν στο TRIBUNE ότι το χτύπημα στο αστυνομικό τμήμα του Ντιγιάρμπακιρ στρεφόταν ξεκάθαρα ενάντια στους κρατούμενους βουλευτές και ισχυρίζονται ότι αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως το τουρκικό ισλαμιστικό παρακράτος συνεργάζεται απόλυτα με το Ισλαμικό Κράτος.

«Πρόκειται για απόπειρα ομαδικής δολοφονίας των βουλευτών μας και την ευθύνη θα αναλάμβαναν οι τζιχαντιστές. Μια ακόμη προβοκάτσια Ερντογάν», τονίστηκε στο TRIBUNE.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.