Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: «ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ» ΤΟ ΑΚΕΛ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!..

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ... Με απόφαση του Πολιτικού Γραφείου, το ΑΚΕΛ απέστειλε επιστολή στην ηγεσία του ελλην...

ΑΚΕΛ - λογότυπο





ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ...

Με απόφαση του Πολιτικού Γραφείου, το ΑΚΕΛ απέστειλε επιστολή στην ηγεσία του ελληνικού Κομμουνιστικού Κόμματος με την οποία σχολιάζει την πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με την οποία αποκήρυξε τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Το ΑΚΕΛ χαρακτηρίζει λανθασμένη την απόφαση του ΚΚΕ, με επιχείρημα ότι δεν στηρίζεται σε μιαν ολοκληρωμένη και σε βάθος ανάλυση των παραμέτρων που συνθέτουν μέσα από μια ιστορική πορεία δεκαετιών το κυπριακό πρόβλημα.




Το ΑΚΕΛ υπεραμύνεται της υιοθέτησης της διζωνικής, τονίζοντας πως πρόκειται για συνειδητή υιοθέτηση, αποτέλεσμα των δεδομένων που δημιουργήθηκαν μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, που έθεταν ενώπιον του λαού το δίλημμα ομοσπονδία ή διχοτόμηση με νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων της εισβολής και του πολέμου.
Το δίλημμα είναι ομοσπονδία ή διχοτόμηση

Στην επιχειρηματολογία του το ΑΚΕΛ υποστηρίζει πως το δίλημμα δεν ήταν ούτε και είναι αν θα έχουμε ομοσπονδία ή ενιαίο κράτος. Και διακηρύσσει πως ποτέ δεν θα συναινούσε σε κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ή σε ρυθμίσεις που θα επέτρεπαν την προοπτική μελλοντικής απόσχισης.

Επιμένει ότι η αλλαγή του στρατηγικού στόχου για λύση θα οδηγήσει αναπόδραστα στη διχοτόμηση και τη συντήρηση του ιμπεριαλισμού στην Κύπρο.

Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει πως μοναδική προσφερόμενη διέξοδος για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου και του λαού είναι η συμβολή για την ομοσπονδοποίηση της Κύπρου στη συμφωνημένη μορφή.

Θεωρεί άνευ σημασίας την ονοματολογία των ομόσπονδων κρατών που θα συναποτελούν το ομοσπονδιακό κράτος.

Το ΑΚΕΛ υποδεικνύει προς την ηγεσία του ΚΚΕ ότι κοινή θα πρέπει να είναι η δέσμευση για διαχείριση των όποιων διαφωνιών στο πλαίσιο του συντροφικού διαλόγου με αλληλοσεβασμό.

Και δηκτικά αναφέρει πως δηλώσεις στελεχών του ΚΚΕ που αφορούν στο ΑΚΕΛ δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Αλληλεγγύη στις θέσεις ΑΚΕΛ από 47 κόμματα

Το ΑΚΕΛ βρήκε συντροφική στήριξη στη θέση του για μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας από ενιαίο κράτος σε μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με μία μόνη αδιαίρετη κυριαρχία, μία και μόνη διεθνή προσωπικότητα, και μία και μόνη ιθαγένεια, με τον δέοντα σεβασμό στην αρχή της πολιτικής ισότητας, όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Τη δήλωση αλληλεγγύης συνυπέγραψαν 47 κόμματα από όλο τον κόσμο, που μετείχαν στη 18η διεθνή συνάντηση των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων στο Βιετνάμ.

Το 48ο κόμμα είναι το ΚΚΕ, που ως γνωστό αποκήρυξε και επίσημα τη διζωνική ως λύση του Κυπριακού. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.

Στη δήλωση στήριξης τονίζεται ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου και του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Τα κομμουνιστικά κόμματα καλούν τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει την επιρροή της προς την Τουρκία, προκειμένου να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της και να τερματίσει την πολιτική της διαίρεσης στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.