Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΡΙΣΕ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ... ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ. ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ... ΓΕΥΣΗ

Τα μπάνια των Ιαπώνων είναι... πολυεργαλεία! Οταν σκεφτόμαστε ένα σπίτι στην Ιαπωνία, συνήθως φανταζόμαστε πολύ μικρά διαμερίσματα. Αυ...




Τα μπάνια των Ιαπώνων είναι... πολυεργαλεία!

Οταν σκεφτόμαστε ένα σπίτι στην Ιαπωνία, συνήθως φανταζόμαστε πολύ μικρά διαμερίσματα. Αυτό δεν απέχει από την πραγματικότητα, ωστόσο αυτά οι μικροί χώροι είναι τόσο λειτουργικοί και προηγμένοι τεχνολογικά που μετατρέπονται σε «παλάτια».

Για παράδειγμα, έχετε ιδέα πώς είναι τα μπάνια των Ιαπώνων και ποιες οι συνήθειες τους για την καθαριότητα;

Οι δαιμόνιοι Ιάπωνες έχουν τουαλέτες και μπάνια που λειτουργούν στο μάξιμουμ. Συνήθως οι εσωτερικοί χώροι είναι διαχωρισμένοι (αλλού ο νιπτήρας, αλλού η τουαλέτα, αλλού η μπανιέρα) δίνοντας έτσι την ευκαιρία ακόμα και σε τρία άτομα να μπαίνουν την ίδια χρονική στιγμή. Επιπλέον, κάποιος που χρησιμοποιεί τη λεκάνη μπορεί και να πλένεται ταυτόχρονα χωρίς να τον νοιάζει αν θα λερώσει, αφού ο συγκεκριμένος χώρος είναι πάντα κατάλληλα διαμορφωμένος για τέτοιου είδους χρήσεις.

Οι τουαλέτες στην Ιαπωνία διαθέτουν πίνακα ελέγχου με τον οποίο ρυθμίζουν τα πάντα. Πάντα κάνουν ντους πριν μπουν στην μπανιέρα και εκεί η θερμοκρασία μένει σταθερή μέσω του πάνελ. Μέσω αυτού του πίνακα μπορεί κάποιος να ειδοποιήσει αν νιώσει αδιαθεσία μέσα στο μπάνιο ή να πατήσει τη ρύθμιση «στέγνωμα» και να απλώσει εκεί τα ρούχα της μπουγάδας!

Τέλος οι Ιάπωνες είναι και πολύ οικολόγοι. Για να μην τα αποκαλύψουμε όμως όλα, δείτε το βίντεο που ακολουθεί και είναι άκρως ενδιαφέρον για τις συνήθειες ενός άλλου λαού. Μία μικρή Γιαπωνεζούλα μας ξεναγεί στο μπάνιο της:


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.