Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ... ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΟΣΟΥΛΗ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ...!!! ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΙΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΟΙ ΙΣΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ...!!

Οι επίλεκτες ιρακινές δυνάμεις προωθήθηκαν σήμερα στους δρόμους της Μοσούλης, όπου συνάντησαν ισχυρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές που...





Οι επίλεκτες ιρακινές δυνάμεις προωθήθηκαν σήμερα στους δρόμους της Μοσούλης, όπου συνάντησαν ισχυρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές που ελέγχουν την πόλη εδώ και δύο περισσότερο από δύο χρόνια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στρατιωτικός αξιωματούχος.




Οι μονάδες κατά της τρομοκρατίας (CΤS) προωθήθηκαν στη ανατολική συνοικία Αλ-Καράμα, αντιμετωπίζοντας πυρά και βόμβες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), διευκρίνισε o Μουντάντχαρ Σάλεμ, αξιωματούχος των CTS.

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους γύρω από τη Μοσούλη, περιλαμβανομένων 50 λιποτακτών και 180 πρώην υπαλλήλων της ιρακινής κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ραβίνα Σαμντασάνι.

Οι τζιχαντιστές μετέφεραν επίσης 1.600 ανθρώπους από την πόλη Χαμάμ αλ-Αλίλ στην Ταλ Αφάρ, πιθανόν για να τους χρησιμοποιήσουν σαν ανθρώπινες ασπίδες εναντίον αεροπορικών επιδρομών και είπαν σε μερικούς πως μπορεί να τους πάνε στη Συρία. Την Τετάρτη μετέφεραν επίσης 150 οικογένειες από το Χαμάμ αλ-Αλίλ στη Μοσούλη.



Οι Ιρακινές Ένοπλες Δυνάμεις κατά την διάρκεια της μάχης για την Μοσούλη, χθες 3 Νοεμβρίου - Reuters




Οι μαχητές είπαν στους κατοίκους του Χαμάμ αλ-Αλίλ πως πρέπει να τους παραδώσουν τα παιδιά τους, ιδιαίτερα τα αγόρια άνω των εννέα ετών, σε μια προφανή προσπάθεια στρατολόγησης παιδιών στρατιωτών, είπε η εκπρόσωπος.

Επίσης οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κρατούν στο Ταλ Αφάρ σχεδόν 400 γυναίκες, Κούρδες, σιίτισσες και Γιαζίντι, ενώ έχουν πιθανόν σκοτώσει έως 200 ανθρώπους στη Μοσούλη, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Ο ΟΗΕ έχει επίσης πληροφορίες για αεροπορικές επιδρομές που προκαλούν θύματα μεταξύ των αμάχων, μεταξύ των οποίων μία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις γυναίκες, ενώ τραυματίσθηκαν επίσης 17 άμαχοι στη συνοικία Κουντούς της ανατολικής Μοσούλης.



Στρατιωτικό όχημα των Ιρακινών ενόπλων δυνάμεων στην νοτιο-ανατολική Μοσούλη κατά την διάρκεια μάχης - Reuters

Στο μεταξύ, επίλεκτες ιρακινές δυνάμεις προωθήθηκαν σήμερα στους δρόμους της ανατολικής Μοσούλης, συναντώντας ισχυρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές, έκανε γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο στρατιωτικός αξιωματούχος. Οι αντιτρομοκρατικές μονάδες (CTS) προωθήθηκαν στην ανατολική συνοικία Αλ-Καράμα και αντιμετωπίζουν τα πυρά και τις βόμβες των τζιχαντιστών, διευκρίνισε ο Μουντάνταρ Σάλεμ, αξιωματούχος των CTS.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρισκόταν μαζί με τις CTS σε κοιμητήριο στην ανατολική είσοδο της πόλης, είδε μπουλντόζες και τεθωρακισμένα οχήματα να εισέρχονται στη συνοικία Αλ-Καράμα.

Πυροβολισμοί ακούγονται αδιάκοπα και πληροφορίες από το μέτωπο αναφέρουν πως οι τζιχαντιστές έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν τοποθετήσει βόμβες στους δρόμους για να επιβραδύνουν την προώθηση των ιρακινών δυνάμεων.

Φωτο: Reuters - Εκτόξευση πυραύλου απο τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις κατά των τζιχαντιστών απο το χωρίο Αλ-Ρας, νοτιο-ανατολική Μοσούλη. onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.