Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΒΟΜΒΑ» ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ...!!! ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ

«Νικολά, χάσαμε» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των γαλλικών εφημερίδων. Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προκριματικών εκλογών της Δ...




«Νικολά, χάσαμε» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των γαλλικών εφημερίδων. Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προκριματικών εκλογών της Δεξιάς ήταν ένα ηχηρό "χαστούκι" για τον Νικολά Σαρκοζί και ένα καμπανάκι για τους υπόλοιπους υποψηφίους.
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας έπαθε το 2012 όταν ηττήθηκε από τον Φρανσουά Ολάντ αλλά φαίνεται ότι δεν έμαθε. Και ο γαλλικός λαός, οι ψηφοφόροι της Δεξιάς συγκεκριμένα, τον αποδοκίμασαν για δεύτερη φορά, αφήνοντάς τον εκτός προεδρικών εκλογών μια και καλή!

Στον πρώτο προκριματικό γύρο των εκλογών για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων (έτσι μετονομάστηκε το δεξιό κόμμα στη Γαλλία, ιδέα του Σαρκοζί...) ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017 στη Γαλλία, ο πρώην πρόεδρος δεν ήταν ανάμεσα στους δυο πρώτους.

Και από τη στιγμή που μένει εκτός δεύτερου γύρου, μοιραία μένει και εκτός προεδρικής κούρσας! Με καταμετρημένες τις ψήφους σχεδόν στο 75% των εκλογικών κέντρων, ο πρώην πρωθυπουργός (της κυβέρνησης Σαρκοζί, η τύχη λίγο τον ειρωνεύεται) Φρανσουά Φιγιόν προηγείται με διαφορά! Συγκεντρώνει ποσοστό 43,5%, ενώ ο επίσης πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ 27,6% και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μόλις 22,1%.



Οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι συγκεντρώνουν ποσοστά μικρότερα του 3% ο καθένας. Η συμμετοχή στις προκριματικές ήταν πολύ υψηλή και σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, ψήφισαν 3,9-4,3 εκατομμύρια Γάλλοι.

Παραδοχή ήττας
Με τα αποτελέσματα αυτά, ο Σαρκοζί δεν είχε άλλη επιλογή από το να αποδεχτεί και να παραδεχτεί την ήττα του. Και να επιλέξει αντίπαλο φυσικά. Δήλωσε λοιπόν ότι στον δεύτερο γύρο των προκριματικών, που θα γίνει την επόμενη Κυριακή (27.11.2016) θα στηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό του Φρανσουά Φιγιόν.



Και φαίνεται ότι έλαβε το μήνυμα της κάλπης και των ψηφοφόρων, αφού ανακοίνωσε (το ίδιο είχε κάνει και μετά την ήττα από τον Ολάντ αλλά το μετάνιωσε) πως απομακρύνεται από το πάθος της πολιτικής για να αφιερώσει το χρόνο του στο πάθος της ιδιωτικής ζωής.

Έκλεισε τη δήλωσή του συγκινημένος, ευχόμενος "καλή τύχη στη Γαλλία".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.