Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΛΑΙΨΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΗΣ... ΒΙΝΤΕΟ: ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΜΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΤΡΩΝΙΑΤΗ...

Παγκόσμια αναγνώριση της Αγρελιάς Τρικάλων για την προσφορά της στο αρχαίο Ολυμπιακό άθλημα της Πάλης. Όπως κατέγραψε το trikalane...





Παγκόσμια αναγνώριση της Αγρελιάς Τρικάλων για την προσφορά της στο αρχαίο Ολυμπιακό άθλημα της Πάλης.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr από την Αγρελιά Τρικάλων, το πιο ορεινό χωριό του Δήμου Τρικκαίων γενέτειρα Ολυμπιονικών, Παγκόσμιων και Πανευρωπαϊκών αθλητών της Πάλης ξεκίνησαν οι λήψεις προκειμένου να παραχθεί ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σε όλον τον πλανήτη.




Στόχος του ντοκιμαντέρ του οποίου εμπνευστής είναι ο Καθηγητής Πανεπιστημίου ΤΕΦΑΑ Χρήστος Κόλλιας είναι να αποσταλεί στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή καθώς και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης, είναι η αναβάθμιση του αθλήματος της Πάλης με επίκεντρο την γενέτειρα του αθλήματος την Αρχαία Ολυμπία, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στα μέγιστα στο αίτημα της Ελλάδας να δημιουργηθεί Παγκόσμιο Κέντρο Πάλης στην χώρα μας συνδυάζοντας αρμονικά την άθληση , την φιλοσοφία και την μουσική.

Το ντοκιμαντέρ ξεκινά με πλάνα από την Αγρελιά προς τιμή της μεγάλης ομάδας του «Α.Σ Τρίκκη» που υπό την καθοδήγηση του Πρωταθλητή Σπύρου Αβράμη, έβγαλε από τις κοιτίδες της περισσότερους από 40 Πρωταθλητές , οι 12 από την Αγρελιά οι οποίοι διέπρεψαν με τις επιδόσεις τους σε όλες τις διοργανώσεις ανά τον κόσμο και αποτέλεσαν τους πρεσβευτές των Τρικάλων, επιλέγοντας τον Πρωταθλητή Ελλάδας, Μεσογειονίκη, 5ο στην Ευρώπη και 3ο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων του 2015 Κώστα Αβράμη.

Ο Τρικαλινός Πρωταθλητής της Ελευθέρας και Ελληνορωμαϊκής Πάλης Κώστας Αβράμης κλήθηκε να ανταποκριθεί στην αναβίωση του μύθου του Μίλων του Κροτωνιάτη (6ος π.Χ. αιώνας οποίος ήταν παλαιστής από την Μεγάλη Ελλάδα, είχε στεφανωθεί σε 6 Ολυμπιάδες, για την ρώμη και την μυϊκή του δύναμη, καθώς είχε σηκώσει στους ώμους του έναν ταύρο 4 ετών ενώ κατανάλωνε 5 κιλά κρέας, άλλα τόσα σε ψωμί και έπινε σχεδόν 10 λίτρα κρασί σε κάθε του γεύμα.

Ο Κώστας Αβράμης με θάρρος και περίσσεια δύναμη πάλεψε με ταύρο και κατάφερε να του επιφέρει λαβές χωρίς να τραυματίσει το άγριο ζώο.


http://www.trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.