Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΛΟΓΟΥΙΝ, ΘΕΝΚΣ ΓΚΙΒΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΩΡΑ BLACK FRIDAY ... ΤΙΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΙ ΟΧΙ;

Κάθε χρόνο, οι εικόνες από χιλιάδες Αμερικανούς να συνωστίζονται στα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα και να... ποδοπατούνται στην π...




Κάθε χρόνο, οι εικόνες από χιλιάδες Αμερικανούς να συνωστίζονται στα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα και να... ποδοπατούνται στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν το αντικείμενο του πόθου τους σε χαμηλή τιμή, κάνουν τον γύρο του κόσμου.



Ο θεσμός της Black Friday ξεκίνησε το 1932 και γιορτάζεται κάθε χρόνο, την Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Την συγκεκριμένη ημέρα, τα εμπορικά καταστήματα διαθέτουν τα εμπορεύματά τους σε χαμηλότερες τιμές, ενώ ανοίγουν από τα χαράματα, με τον κόσμο συχνά να διανυκτερεύει έξω από τις βιτρίνες τους, σε μια προσπάθεια να μπει νωρίτερα μέσα και να καταφέρει να αποκτήσει το προϊόν που επιθυμεί, πριν το προλάβει κάποιος άλλος.
Όμως τα τελευταία χρόνια η Black Friday έχει εξελιχθεί σε... τριήμερο εκπτώσεων δεδομένου ότι η... γιορτή αρχίζει την Παρασκευή, αλλά διαρκεί και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.
Η Black Friday ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, όμως τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκε και στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μεξικό, τη Γαλλία, την Ινδία και εσχάτως και στην Ελλάδα.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ονομάζεται Black Friday (Μαύρη Παρασκευή), δεδομένου ότι πρόκειται για την μέρα που οι εισπράξεις των καταστημάτων εκτοξεύονται.
Οι εκδοχές είναι πολλές, όμως οι επικρατέστερες είναι δύο. Η πρώτη αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τροχονόμους στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, στην προσπάθειά τους να περιγράψουν την αυξημένη κίνηση στους δρόμους τη συγκριμένη ημέρα εξαιτίας των εκπτώσεων στα καταστήματα.
Η δεύτερη εκδοχή θέλει την Black Friday να έχει πάρει το όνομά της από το γεγονός ότι τη συγκριμένη ημέρα οι επιχειρήσεις παρόλο που καταγράφουν κέρδη, λόγω των αυξημένων πωλήσεων, έχουν "μαύρο" το τελικό αποτέλεσμα του ισολογισμού τους.


http://www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.