Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: 770 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ 440 ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΜΠΗ!

Λίγες μόλις ημέρες απομένουν από την πολύαναμενόμενη επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 και 1...

Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα: 770 άτομα προσωπική ασφάλεια και 440 οχήματα πομπή!




Λίγες μόλις ημέρες απομένουν από την πολύαναμενόμενη επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 και 16 Νοεμβρίου, σε εντελώς διαφορετικό κλίμα από εκείνο που καλλιεργούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση Τσίπρα.




Από τη μία, η «απόλυτη» επικράτηση του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ και η «ηχηρή» ήττα του κόμματος των Δημοκρατικών του Ομπάμα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου και από την άλλη, το τρομοκρατικό χτύπημα κατά της γαλλικής πρεσβείας στην «καρδιά» της Αθήνας τα ξημερώματα της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου, χαλούν πρόωρα την επικοινωνιακή «φιέστα» της κυβέρνησης.

Καθώς το πρόγραμμα της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα θα βρίσκεται -για λόγους ασφαλείας- σε συνεχή διαμόρφωση μέχρι και την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα αφιχθεί στην Αθήνα με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο ίδρυμα Νιάρχος θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο γεγονός, όπως επιβεβαιώνεται και στην πρόσκληση, μετά την κοινή απόφαση αμερικανών πρακτόρων και των Ελληνικών αρχών ότι η Πνύκα δεν τηρεί προϋποθέσεις ασφαλείας.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά στο Ίδρυμα Νιάρχος.



Μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, ο Αμερικανός Πρόεδρος αναμένεται ότι θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.




Αργότερα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο τέλος της οποίας οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου των ΗΠΑ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης (16/11), αρχικά είχε προγραμματιστεί επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ στην Ακρόπολη και στη συνέχεια ομιλία του στον εμβληματικό χώρο της Πνύκας. Όμως, έπειτα από διαβουλεύσεις που έγιναν μεταξύ των ελληνικών και των αμερικανικών αρχών ασφαλείας, αποφασίστηκε τελικά η ομιλία του κ. Ομπάμα να πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο, με πιο πιθανό σενάριο περιοχής που παρέχει υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας, εκείνο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Η επίσημη εκδοχή για αυτήν την αλλαγή ήταν ότι η ομιλία δεν θα πραγματοποιούταν στην Πνύκα, εξαιτίας του ενδεχομένου εκδήλωσης κακοκαιρίας.

Το κοινό που θα παρακολουθήσει την ομιλία να έχει πάνω του όσο το δυνατόν λιγότερα αντικείμενα προκειμένου να διευκολυνθούν οι έλεγχοι.

Ακόμα, απαγορεύονται μέσα στο εσωτερικό του Ιδρύματος σακούλες, αιχμηρά αντικείμενα, ομπρέλες, καθώς και οτιδήποτε σε υγρή μορφή.

Αντίθετα, επιτρέπονται οι κάμερες και οι φωτογραφικές μηχανές οπότε όσοι δώσουν το παρόν θα έχουν την δυνατότητα να απαθανατίσουν το γεγονός.

Τη διάθεση των προσκλήσεων έχει αναλάβει η αμερικανική πρεσβεία, είναι ατομικές και δεν είναι προς πώληση.



Ωστόσο, όπως γίνεται αντιληπτό, η απόφαση αυτή λήφθηκε για λόγους ασφαλείας μετά και το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε έξω από την γαλλική πρεσβεία στην καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή της Αθήνας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκπρόσωποι αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας επισκέφθηκαν την Πέμπτη (10/11) το κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και σε συνάντηση με τους αρμόδιους Έλληνες αξιωματικούς, η αμερικανική πλευρά ζήτησε αναθεώρηση των μέτρων φύλαξης του Προέδρου.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.