Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ! ΦΕΤΟΣ 6 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΦΤΩΧΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ...

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ...

Κάθε χρόνο και χειρότερα! Φέτος 6 στους 10 Έλληνες θα κάνουν ακόμα πιο φτωχικές γιορτές...






ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ


Της Αμέλιας Αναστασάκη

Χωρίς δώρα, με «πετσοκομμένο» ΕΚΑΣ, περικοπές συντάξεων και μισθών, και «εξαφανισμένες» επικουρικές, είναι υποχρεωμένοι περισσότεροι από 7 εκατομμύρια Έλληνες αφού πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, να κάνουν και... Χριστούγεννα!




Υποσχέσεις, υποσχέσεις, υποσχέσεις. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα δεν είχαν προηγούμενο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μοίραζε χωρίς φειδώ, ενώ ήξερε πολύ καλά ότι τα ταμεία όχι μόνο είναι μείον, αλλά είναι κυρίως... άδεια! Ωστόσο, στις εκλογές της 25η Γενάρη, κέρδισε λέγοντας μεταξύ άλλων ότι θα αποκαταστήσει την καταβολή των δώρων (Χριστουγέννων/Πάσχα/αδείας), θα ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Ενώ στο «πακέτο» των αλλαγών φιγούραρε το βασικό σύνθημα: «Θα σκίσουμε τα Μνημόνια!».

Ένα σχεδόν μήνα πριν από τα Χριστούγεννα του 2016 και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι μόνες λέξεις που χαρακτηρίζουν απόλυτα την εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας είναι: μεταρρυθμίσεις, χρέος, πλεονάσματα, ποσοτική χαλάρωση, αγορές, μικρότερες συντάξεις, μισθοί-πείνας και ανεργία. Έρχεται άραγε ένα τέταρτο μνημόνιο; Οι αλλαγές και οι βελτιώσεις που ανέμεναν για τη χώρα μας, όσοι ψήφισαν τον Αλέξη Τσίπρα, είναι ανύπαρκτες. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων κάθε μέρα και χειροτερεύει. Η φτώχεια και η οικονομική ανέχεια έχουν οδηγήσει 6 στις 10 οικογένειες στα όρια της απόγνωσης.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ «ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ» ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΟΛΓΟΘΑ

Τους τελευταίους μήνες, τα σοκ των συνταξιούχων και χαμηλοσυνταξιούχων είναι απανωτά! Αυτοί οι άνθρωποι που για χρόνια δούλευαν και πλήρωναν τις ασφαλιστικές τους εισφορές για να καταφέρουν στα γεράματά τους να συντηρούνται με αξιοπρέπεια, αυτοί οι άνθρωποι που βοηθούσαν με τις συντάξεις τους τα άνεργα παιδιά και εγγόνια τους, ζουν την απόλυτη εξαθλίωση. Όχι μόνο τους έκοψαν τα δώρα και υπέστησαν μεγάλες μαζικές μειώσεις τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση της Αριστεράς αποφάσισε να τους «αποτελειώσει». Με τον νέο ασφαλιστικό νόμο, μέσα σε μόλις ελάχιστους μήνες έχασαν τα πάντα. Και οι περικοπές δεν έχουν τελειωμό. Η λίστα είναι ατέλειωτη:




1. Σταδιακή κατάργηση του επιδόματος αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) για όλους τους συνταξιούχους έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019. Λόγω των εισοδηματικών κριτηρίων, οι δικαιούχοι είναι ελάχιστοι...

Ταυτόχρονα, έρχεται και νέο «ψαλίδι» 439 εκατ. ευρώ του επιδόματος από το 2017! Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση «πανηγυρίζει» για τα... ψίχουλα των 30 ευρώ, τα οποία επιστρέφει αντί των 230 ευρώ που ελάμβαναν και για μόλις 5 μήνες.

2. Μειώσεις στις κύριες συντάξεις του Δημοσίου. Η συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων χάνει μέχρι και 318 ευρώ ανάλογα με τα έτη ασφάλισης.

3. 300.000 πολιτικοί συνταξιούχοι του Δημοσίου θα δεχτούν νέο σοκ τον Δεκέμβριο. Θα τους παρακρατηθεί η δεύτερη δόση των αναδρομικών από το μέρισμα (το οποίο έπρεπε να καταβάλλεται μειωμένο από 1/1/2016 και, τελικά, η μειωμένη έως και 35% καταβολή άρχισε από τον περασμένο Σεπτέμβριο (γ΄ τριμήνου).

4. Στις 2 Νοεμβρίου, περικόπηκαν οι επικουρικές συντάξεις σε σχεδόν 45.000 συνταξιούχους. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των ασφαλισμένων που θα έχει μείωση των αποδοχών (έως και 48% στις επικουρικές) θα ξεπερνά τους 300.000 δικαιούχους. Δηλαδή αυτό μεταφράζεται σε 1,2 εκατ. ανθρώπους.

Σχεδόν 310.000 συνταξιούχοι επικουρικής ασφάλισης θα υποστούν πρόσθετη περικοπή 50 ευρώ από τις αποδοχές που αφορούν στα αναδρομικά από 1/6/2016.

5. Άλλαξαν οι προυποθέσεις και τα κριτήρια χορήγησης των συντάξεων χηρείας- Πλέον μέχρι να βγει η οριστική, θα δίνεται το ποσό που αντιστοιχεί στην Εθνική Σύνταξη με 15ετία(345 ευρώ).

«Σφαγή» σε μισθούς, εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικά επιδόματα

Ας το πάρουμε απόφαση. «Ό,τι εξαφανίζεται, ποτέ δεν επιστρέφει!». Τίποτα, άλλωστε, δεν είναι μονιμότερο από το προσωρινό! 13ος (δώρο Χριστουγέννων) και 14ος μισθός (επιδόματα εορτών Πάσχα και αδείας μετ’ αποδοχών) διαγράφονται εντελώς από τον εργασιακό χάρτη! Οι επιλογές της κυβέρνησης με το νέο ασφαλιστικό νόμο, άλλαξαν ό,τι ήξεραν οι εργαζόμενοι. Το «τσουνάμι» των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση του αφορολόγητου και η αυξημένη παρακράτηση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα οδηγούν τους Έλληνες στην απόλυτη φτωχοποίηση.

Η συμφωνία που ετοιμάζει στα Εργασιακά, η νέα Υπουργός Εργασίας με τους δανειστές, φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα σκληρή και επώδυνη. Μείωση του κατώτατου μισθού, αλλαγές στις συμβάσεις και στον συνδικαλιστικό νόμο είναι μόνο μερικά από τα μέτρα. newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.