Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ 500 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ...

Ευρεία σύσκεψη σχετικά με τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Ε...






Ευρεία σύσκεψη σχετικά με τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Εσωτερικών υπό τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Τάσος Σαλτερής, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός καθώς και οι δήμαρχοι Χανίων Τάσος Βάμβουκας, Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης και Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης.




Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, με τους συμμετέχοντες να αποσαφηνίζουν εξαρχής την κοινή πρόθεση για φιλοξενία με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για έναν αριθμό προσφύγων και μεταναστών που δεν θα υπερβαίνουν τις 2.000, σεβόμενοι πάντα τις συνθήκες συμβίωσης με τους ντόπιους κατοίκους. Οι πρόσφυγες θα εγκατασταθούν σε κενά διαμερίσματα και μικρά ξενοδοχεία, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τις αναπτυξιακές εταιρείες των δήμων. Η κατανομή των προσφύγων θα γίνει αναλογικά σε όλους τους νομούς του νησιού.

80% οικογένειες

Ο κ. Μουζάλας εξήγησε ότι ο αριθμός αυτός των 2.000 θα καλύπτεται από περίπου 500 οικογένειες, καθώς υπάρχει πρόθεση το 80% των προσφύγων που θα μεταφερθούν στην Κρήτη να είναι οικογένειες.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά στα τέλη Νοεμβρίου στην Κρήτη, οπότε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη για την εγκατάσταση των προσφύγων στο νησί, ενώ οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα καταθέσουν μια πρώτη εικόνα των διαθέσιμων διαμερισμάτων και ξενοδοχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.