Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΜΠΑΓΚΝΤΑΝΤΙ - ΖΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ, 40 ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΖΩΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΚΡΗΤΙΚΑ!

Ο αρχιτρομοκράτης, ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι κάθε ημέρα που περνά γίνεται όλο και πιο...








Ο αρχιτρομοκράτης, ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι κάθε ημέρα που περνά γίνεται όλο και πιο παρανοϊκός.

Ζει μονίμως στα υπόγεια καταφύγια που έχει σκάψει το Ισλαμικό Κράτος κάτω από τη Μοσούλη, ορισμένα φτάνουν σε βάθος μέχρι και τα 40 μέτρα και φορά διαρκώς ένα γιλέκο αυτοκτονίας με εκρηκτικά.

Υ



ποψιάζεται τους πάντες, ακόμα και τους πιο στενούς του συνεργάτες, ως ύποπτους προδοσίας.

Οι πληροφορίες για την ψυχική κατάσταση του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι προέρχονται από μια πηγή μέσα στη Μοσούλη που στέλνει κωδικοποιημένα μηνύματα στην ιρακινή αντικατασκοπεία, σύμφωνα με τη Daily Mail, η οποία αναφέρει ότι το πρακτορείο Reuters έχει δει αυτά τα μηνύματα.

Ο πληροφοριοδότης που τα στέλνει δεν είναι μέλος της οργάνωσης αλλά βρίσκεται κοντά σε υψηλόβαθμα στελέχη της.

Δεν είναι όμως μόνο τα μηνύματα του πληροφοριοδότη που περιγράφουν μια «τρελή» κατάσταση.

Τζιχαντιστές που πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τους Κούρδους Πεσμεργκά και ανακρίθηκαν, επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς περί μιας «τρέλας» που έχει αρχίσει και καταλαμβάνει τον πολιορκημένο «χαλίφη».

Η οργάνωση, για να διατηρήσει την πειθαρχία της, στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα όσους θεωρούνται ύποπτοι ότι στέλνουν πληροφορίες στους πολιορκητές και όσους δειλιάζουν στη μάχη.

«Ορισμένες φορές συνήθιζε να αστειεύεται με τους γύρω του», αναφέρει ένα μήνυμα. «Αυτό πλέον δεν το κάνει». Η αιτία δεν είναι ότι έχασε το χιούμορ του, εξαιτίας της μάχης, αλλά επειδή δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη σε κανέναν.




Το Reuters επιβεβαιώνει τη γνησιότητα των μηνυμάτων αλλά δεν μπορεί να επιβεβαιώσει και τη γνησιότητα των πληροφοριών.

Οι τζιχαντιστές γνωρίζουν ότι εάν πέσει η Μοσούλη, που είναι και το πιθανότερο, το «χαλιφάτο» τους θα καταρρεύσει.

Οι ντόπιοι μαχητές, οι Ιρακινοί, δεν δείχνουν πρόθυμοι να θυσιαστούν για το Ισλαμικό Κράτος.

«Η πλειονότητα των σκληρών τζιχαντιστών που πολεμάνε μέχρι θανάτου είναι οι ξένοι εθελοντές, αλλά οι αριθμοί τους στις πρώτες γραμμές έχουν μειωθεί αισθητά, επειδή σκοτώνονται πολεμώντας ή αναλαμβάνοντας αποστολές αυτοκτονίας», αναφέρει μια πηγή.

Με την «ελίτ» των ξένων να μειώνεται και τους ντόπιους να έχουν «έλλειμμα» αφοσίωσης, η οργάνωση δεν θα διατηρήσει για καιρό ακόμα τη μαχητικότητά της.

Το Ισλαμικό Κράτος ήταν πάντοτε παρανοϊκό με την ασφάλειά του. Για αυτό και δημιούργησε ένα εκτεταμένο δίκτυο «σπιούνων» για να ελέγχει τι γίνεται. Από μικρά παιδιά, που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου στα στρατόπεδα εκπαίδευσης των «κουταβιών του χαλιφάτου», μέχρι παλιούς Μπααθιστές οπαδούς του Σαντάμ που προσχώρησαν στην οργάνωση και γνωρίζουν καλά από παρακολούθηση.

Ο φόβος της προδοσίας δεν είναι αβάσιμος. Όταν ξεκίνησε η επιχείριση για την απελευθέρωση της Μοσούλης, στις 17 Οκτωβρίου, ήταν έτοιμο να ξεσπάσει ένοπλο κίνημα μέσα στη Μοσούλη, από τζιχαντιστές της θρησκευτικής αστυνομίας, που είχαν στόχο να σκοτώσουν τον «χαλίφη».

Η συνωμοσία τους όμως αποκαλύφθηκε όταν σε τυχαίο έλεγχό του κινητού ενός τζιχαντιστή βρέθηκαν τα μηνύματα και τα ονόματα των συνωμοτών. Συνελήφθησαν όλοι, 58 άνδρες, τους έκλεισαν μέσα σε κλουβιά και τους έπνιξαν ζωντανούς.

Από τότε εκτελέστηκαν ακόμα 42 άνδρες, μέλη τοπικών φυλών, ως πληροφοριοδότες του ιρακινού στρατού. Θεωρήθηκαν τέτοιοι επειδή είχαν πάνω τους κάρτες SIM. Για το Ισλαμικό Κράτος όποιος έχει πάνω του SIM κάρτες θεωρείται αυτομάτως κατάσκοπος και εκτελείται.

«Σας στέλνω μηνύματα από την ταράτσα. Βλέπω τα αεροπλάνα στους ουρανούς. Πριν επιστρέψω πίσω θα σβήσω όλα τα μηνύματα και θα κρύψω την κάρτα SIM», αναφέρει σε ένα μήνυμά του ο πληροφοριοδότης που δίνει αναφορά στους Ιρακινούς μέσα από τη Μοσούλη.

Σημαντικοί κατάσκοποι για την οργάνωση είναι τα παιδιά. Πολλά παιδιά καρφώνουν τους γονείς, τα αδέλφια και τους συγγενείς τους. Το φαινόμενο είχε εμφανιστεί και στη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ, όπου παιδιά μέλη της χιτλερικής νεολαίας κατέδιδαν στο καθεστώς τους γονείς τους. Τα ίδια και στο Ισλαμικό Κράτος. Οι μέθοδοι των τυράννων δεν αλλάζουν.

Είναι τόσο μεγάλη η ανασφάλεια των τζιχαντιστών μέσα στη Μοσούλη που περισσότερο κατασκοπεύουν τα δικά τους μέλη παρά τους αντιπάλους τους.


tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.