Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΦΙΟΖΟΙ - ΡΟΜΑ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΠΟΥ «ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ» ΣΠΙΤΙΑ ΕΠΩΝΥΜΩΝ...ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ 35 ΑΤΟΜΑ - ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ -

Στη σύλληψη 35 μελών δύο εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίοι διέπρατταν ληστείες και κλοπές προχώρησε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια επιχε...




Στη σύλληψη 35 μελών δύο εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίοι διέπρατταν ληστείες και κλοπές προχώρησε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια επιχείρηση μεγάλης έκτασης. Πρόκειται για τις δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες συντόνιζαν και κατηύθυναν τη δράση όλων των υπο-ομάδων Ρομά, που έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς ή που εντοπίστηκαν τώρα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών.

Πληροφορίες θέλουν τους ληστές, όλοι τους Ρομά, να εμπλέκονται σε διαρρήξεις σπιτιών επωνύμων.

Στο στόχαστρό τους, μάλιστα, φαίνεται πως είχε βρεθεί η Άννα Βίσση, αλλά και η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη.

Τον Οκτώβριο, οι διαρρήκτες είχαν μπει στο σπίτι της δημοφιλούς τραγουδίστριας και εξαφανίστηκαν με ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίοι περιείχε κοσμήματα μεγάλης αξίας. Μια μέρα μετά, είχαν «χτυπήσει» και το σπίτι της Ηρώς Καριοφύλλης, στην Πεντέλη. Μέσα σε λίγα λεπτά κατόρθωσαν να πάρουν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρήματα, κοσμήματα, αλλά και πολύτιμα έγγραφα.

Οι ληστές είχαν ρημάξει και πλήθος επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, ενώ έμπαιναν και σε σπίτια ηλικιωμένων. Παράλληλα, ασχολούνταν και με εμπόριο ναρκωτικών. Οι δραστηριότητες αυτές φαίνεται πως τους απέφεραν πολλά χρήματα, καθώς ζούσαν σε υπερπολυτελείς οικίες με πισίνες και κήπους, ενώ κυκλοφορούσαν με πολυτελή αυτοκίνητα όπως Ferrari και Porsche.

Όλοι τους δήλωναν άνεργοι, ενώ και στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τις αρχές.

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λόγο για «χτύπημα στην καρδιά της "μαφίας" η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο κομμάτι της εγκληματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με διαρρήξεις και κλοπές σε όλη την Ελλάδα, με ορμητήριο τη Δυτική Αττική».

Η επιχείρηση της Ασφάλειας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη για υπόθεση του οργανωμένου εγκλήματος και ενδεικτικό του μεγέθους της, είναι το γεγονός ότι συμμετέχουν πάνω από 600 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών και 37 εισαγγελικοί λειτουργοί.

Στα κατασχεθέντα περιλαμβάνονται χρηματικά ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χρυσές λίρες, κοσμήματα, όπλα, και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι στα ονόματα των αρχηγικών μελών των δύο εγκληματικών οργανώσεων και των στενών συνεργατών τους.


newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.