Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ! 30.000 ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΟΥ YPG ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΣΤΗ ΡΑΚΚΑ... - ΒΙΝΤΕΟ

Ιστορικές στιγμές ζει η περιοχή της Μεσοποταμίας. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα στην πόλη Άιν Ισά, που βρίσκεται ΒΔ της ...





Ιστορικές στιγμές ζει η περιοχή της Μεσοποταμίας. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα στην πόλη Άιν Ισά, που βρίσκεται ΒΔ της Ράκκα, οι διοικητές των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), που έχουν επικεφαλής μια γυναίκα, Κούρδισσα, και αποτελούνται κυρίως από Κούρδους, αλλά και από Άραβες και Τουρκομάνους, δήλωσαν ότι υπάρχουν τη στιγμή αυτή 30 χιλιάδες ετοιμοπόλεμοι στρατιώτες, για να συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάληψης της Ράκκας.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα στην περιοχή γύρω από τη Ράκκα, ενώ εντύπωση προκαλεί βίντεο που δημοσιοποίησαν οι Κούρδοι του YPG στο οποίο φαίνονται τμήματα να κάνουν προετοιμασίες για έναρξη επιχειρήσεων και έναν μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο πιθανόν υόστηρίζεται τεχνικά από τις Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ.
Οι ανωτέρω εξελίξεις καλό είναι να συνεξεταστούν και συνεκτιμηθούν με το γεγονός ότι η ενώ Τουρκία εκβιάζει τις ΗΠΑ να συμμετέχει η ίδια στην ειχείρηση κατάληψης της Ράκκας, την προηγούμενη εβδομάδα οι Κούρδοι διοικητές, σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στην Χασάκα, δήλωσαν ότι γι' αυτούς αποτελεί κόκκινη γραμμή η συμμετοχή της Τουρκίας στην επιχείρηση αυτή. Με άλλα λόγια, είπαν ότι αν συμμετέχει η Τουρκία, δεν θα συμμετέχουν οι Κούρδοι.
Παρακάτω το βίντεο που κυκλοφόρησαν οι Κούρδοι, με τις προετοιμασίες για την έναρξη της επιχείρησης απελευθέρωσης της Ράκκα.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι η επιχείρηση απελευθέρωσης της Ράκκας, έχει την ονομασία "Οργή του Ευφράτη", που στην ουσία ξεκινά σήμερα.











ινφογνωμων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.