Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

200 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΕΘΑΝΑΝ ΦΡΙΚΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ. ΑΓΚΑΘΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ.

Το περίεργο φαινόμενο της αιφνίδιας αυτόματης ανάφλεξης παραμένει ένα μυστήριο για αιώνες τώρα. Οι επιστήμονες ακόμα και τώρα αναρω...





Το περίεργο φαινόμενο της αιφνίδιας αυτόματης ανάφλεξης παραμένει ένα μυστήριο για αιώνες τώρα. Οι επιστήμονες ακόμα και τώρα αναρωτιούνται αν όντως υφίσταται ως γεγονός.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες - Το μυστηριώδες φαινόμενο και οι απόκοσμες εκδηλώσεις του

Τη λένε αυτόματη ανθρώπινη ανάφλεξη και παραμένει ένα από τα διαπρεπέστερα μυστήρια της σύγχρονης επιστήμης.

Η μη προκαλούμενη από εξωτερικούς παράγοντες καύση του ανθρώπινου σώματος φαντάζει φάρσα ή τουλάχιστον σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η ζοφερή πραγματικότητα ωστόσο μόνο έτσι δεν είναι.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι η ιατροδικαστική έχει καταλήξει σε μια σειρά από πιθανές εξηγητικές θεωρίες για το πώς συμβαίνουν οι αιφνίδιοι αυτοί θάνατοι, οι ανεξήγητες απώλειες συνεχίζουν να αψηφούν τη λογική και τα όσα ξέρουμε για τον κόσμο μας.

Και βέβαια είναι και το γεγονός ότι τα περισσότερα περιστατικά αυτόματης ανθρώπινης ανάφλεξης έχουν πολλά κοινά, καθώς πολλά θύματα ήταν προχωρημένης ηλικίας και παχύσαρκα, την ίδια στιγμή που και ο αλκοολισμός ήταν μεταξύ των κοινών χαρακτηριστικών.

Το φοβερό πάντως παραμένει: παρά τις 200 ανεξήγητες υποθέσεις που έχουν καταχωριστεί στην κατηγορία θανάτων από ανθρώπινη ανάφλεξη, δεν ξέρουμε τι πραγματικά την προκαλεί, ενώ ακόμα και η ύπαρξή της αμφισβητείται από πολλούς επιστήμονες, οι οποίοι όμως δεν έχουν κάτι να αντιπροτείνουν στη θέση της.

Οι σύγχρονες τεχνικές σήμανσης έχουν αποδείξει κατά τις αυτοψίες του χώρου ότι τα σώματα έχουν καεί επιτόπου (και δεν έχουν μεταφερθεί τεχνηέντως εκεί), ενώ η ανάφλεξη και η καύση (δύο σαφώς διαφορετικά φαινόμενα) ακολουθούν παρόμοιο μοτίβο στις περισσότερες των περιπτώσεων: οι σοροί εντοπίζονται ολοσχερώς καμένες με ανέπαφα τα κάτω άκρα ή ακόμα και τα ρούχα τους.

Η ανεξήγητη καύση ανθρώπων που αποτεφρώνονται μυστηριωδώς συνεχίζει να αποτελεί αγκάθι της επιστήμης, καθώς ακόμα και οι σκεπτικιστές δεν είναι σε θέση να παράσχουν εναλλακτικές θεωρίες για το αποτρόπαιο φαινόμενο, εκτός φυσικά κι αν θεωρήσουμε εξηγήσεις ιστορίες για αγρίους, τύπου εξωγήινοι και φαντάσματα!

John Irving Bentley


Ο 92χρονος γιατρός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ στις 5 Δεκεμβρίου 1966. Από το πτώμα του είχε απομείνει μόνο το δεξί του πόδι, καθώς ο σωρός τέφρας είχε ανοίξει μια τρύπα στο πάτωμα του μπάνιου, κάνοντας τις στάχτες να πέσουν στο υπόγειο της οικίας. Και βέβαια όλο του το σώμα, μείον το δεξί πόδι, ήταν αποτεφρωμένο ολοσχερώς.

Όσο για το άθικτο πόδι, φορούσε ακόμα την παντόφλα του, η οποία παρέμεινε εντελώς ανέγγιχτη από τις πύρινες φλόγες που κατέκαψαν το σώμα. Ο ιατροδικαστής ανέφερε «καύση του 90% του σώματος» ενώ καμία προφανής αιτία για την πυρκαγιά δεν εντοπίστηκε από τις αρχές…

Henry Thomas


Τα αποτεφρωμένα απομεινάρια του 73χρονου άντρα βρέθηκαν το 1980 στην Ουαλία: όλο του το σώμα είχε μετατραπεί σε στάχτη, εκτός από το κρανίο του και τα κάτω τμήματα των ποδιών του. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που κατέφτασαν πρώτοι στη μακάβρια σκηνή, το δωμάτιο κατακλυζόταν από ένα νέφος ανθρώπινου λίπους, που είχε καλύψει όλες τις επιφάνειες του χώρου. Το μπροστινό τμήμα της τηλεόρασης είχε λιώσει από τη θερμότητα της καύσης του σώματος, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν δίπλα στο πτώμα.

Τα μόνα αντικείμενα που βλήθηκαν από την πυρκαγιά ήταν όσα ήταν σε άμεση επαφή με τη σορό, όπως η καρέκλα, η οποία λύγισε κάποια στιγμή και έριξε το άψυχο κορμί στο πάτωμα. Ο ιατροδικαστής κατέληξε απρόθυμα ότι ο θάνατος πρέπει να είναι εκδήλωση ανθρώπινης ανάφλεξης, καθώς και οι έρευνες της σήμανσης δεν έδειξαν άλλη αιτία…

Mary Hardy Reeser


Η ιστορία του μυστηριώδους θανάτου της 67χρονης παχύσαρκης γυναίκας ξεκινά όπως και κάθε άλλη σχεδόν της λίστας μας: ήταν ένα ζεστό απόγευμα στη Φλόριντα την 1η Ιουλίου 1951 όταν το σώμα της Mary Reeser τυλίχθηκε αναπάντεχα στις φλόγες την ώρα που καθόταν στην πολυθρόνα της.

Το μόνο που απέμεινε από την άτυχη γυναίκα ήταν το κάτω τμήμα του δεξιού ποδιού της και το κρανίο της, το οποίο ωστόσο είχε συρρικνωθεί στο μισό σχεδόν του αρχικού μεγέθους του (σύμφωνα πάντα με την ιατροδικαστική έκθεση). Κάτι που αποτέλεσε άλυτο γρίφο στο συγκεκριμένο μυστήριο…

George Mott


Σε κάτι που μόνο ως τραγική ειρωνεία μπορεί να λογιστεί, ο 58χρονος πυροσβέστης έπεσε θύμα της αυτόματης ανθρώπινης ανάφλεξης το 1986, όταν οι στάχτες του ανασύρθηκαν από το διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη. Μανιώδης καπνιστής και πότης από τους λίγους, το μόνο που απέμεινε από τον τραγικό άντρα ήταν το συρρικνωμένο του κρανίο. Το μόνο αντικείμενο που βρέθηκε αποτεφρωμένο στην οικία του ήταν το στρώμα που κοιμόταν…



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.