Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ... ΧΙΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ - ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ

Οι ψυχρές αέριες μάζες που... κατηφορίζουν από τη Σιβηρία αναμένεται να πλήξουν την Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, με το θερμόμετρο να βυ...

Καιρός: Ο χειμώνας έρχεται - Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμα και στην Αττική




Οι ψυχρές αέριες μάζες που... κατηφορίζουν από τη Σιβηρία αναμένεται να πλήξουν την Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, με το θερμόμετρο να βυθίζεται κάτω από το μηδέν και τα χιόνια να ντύνουν στα λευκά πολλές περιοχές ακόμα και χαμηλού υψόμετρου όπως η Αττική.

Από τα βορειοανατολικά θα εισέλθουν στην Ελλάδα οι ψυχρές αέριες μάζες της Αρκτικής και θα φέρουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.




Ήδη από σήμερα και με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να βρίσκεται σε ισχύ, ο καιρός αλλάζει, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές να πλήττουν πολλές περιοχές.

Από τη Δευτέρα (28/11) «καταφτάνουν» τα χιόνια, στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ σε νοτιότερα ορεινά τμήμα αλλά και περιοχές της βορείου Ελλάδα, με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, στο Αιγαίο οι νότιοι άνεμοι θα φτάνουν τα επτά μποφόρ αλλά από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους - βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα κάνει... βουτιά τουλάχιστον 10 βαθμών ενώ θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι. Στα ανατολικά και νότια της χώρας καθώς και το Αιγαίο θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ στα ορεινά και σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις.

Την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, στα ανατολικά και νότια θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο με τη θερμοκρασία να σημειώνει και άλλη πτώση, τα μποφόρ στο Αιγαίο να φτάνουν τα 7 και τον παγετό τη νύχτα και το πρωί να είναι τοπικά ισχυρός.

Σημειώνεται ότι Αττική αλλά και η Αθήνα συγκεκριμένα, εντάσσονται στις περιοχές όπου τα φαινόμενα θα είναι έντονα, κυρίως αύριο Κυριακή και την Δευτέρα.
Δείτε αναλυτικά πού θα χιονίσει

Σύμφωνα με το Greek-weather.org, φαίνεται ότι θα χιονίσει την ερχόμενη Τρίτη 29 Νοεμβρίου πυκνά σε τμήματα ακόμα και πεδινά αλλά και παραθαλάσσια των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Σερρών, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών, Κοζάνη και Ιωαννίνων, καθώς και σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα άνω των 400-600 μέτρων των νομών Άρτας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας, Αττικής και Αρκαδίας.

Την Τρίτη ίσως η χιονόπτωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης να έχει αρκετά μεγάλη ένταση τις πρωινές ώρες και για λίγες ώρες.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.