Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ...! ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ DNA ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ ΣΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ!

- Διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει η υπόθεση της Αίγινας μετά την ανάλυση των στοιχείων DNA - Δεν βρέθηκε βιολογικό υλικό του κατηγορούμενου Θ...



- Διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει η υπόθεση της Αίγινας μετά την ανάλυση των στοιχείων DNA
- Δεν βρέθηκε βιολογικό υλικό του κατηγορούμενου Θρ. Λυκουρέζου στο πηδάλιο του μοιραίου Duente
- Διαψεύδουν τους μάρτυρες τα ευρήματα: Εντοπίστηκε DNA δύο άγνωστων ατόμων!
- Τι λέει ο συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων, Αλέξης Κούγιας για τα νέα στοιχεία
- Το ταχύπλοο στις 16 Αυγούστου είχε συγκρουστεί με λάντζα προκαλώντας τον θάνατο 4 ατόμων


Νέα τροπή στην υπόθεση της τραγωδίας στην Αίγινα που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Real News τα ευρήματα από την εξέταση του βιολογικού υλικού στο χώρο του ταχύπλοου ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα δίνοντας νέα διάσταση στο θρίλερ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα ευρήματα βιολογικού υλικού από τα χειριστήρια του μοιραίου ταχύπλοου δείχνουν ότι στο τιμόνι την ώρα της σύγκρουσης δεν βρισκόταν ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος.

Στο πηδάλιο, στις μανέτες, στο κάθισμα του κυβερνήτη, αλλά και στα κουμπιά στον πίνακα οργάνων βρέθηκε DNA το οποίο από την εργαστηριακή εξέταση δεν ταυτίζεται με το δείγμα του Θ. Λυκουρέζου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους.
Τι αναφέρει η έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης

Οι επιστήμονες του τμήματος ανάλυσης βιολογικών υλικών είναι ξεκάθαροι: Η ανάλυση DNA του δείγματος 9 (κουμπιά χειριστηρίων μηχανών) απέδωσε γενετικό τύπο STR, ο οποίος ανήκει σε άγνωστο άρρεν άτομο (άγνωστο άτομο 27913-Α). Από την ανάλυση του δείγματος 1 (τιμόνι) προέκυψε γενετικός τύπος STR, που δηλώνει παρουσία γενετικών στοιχείων άνω του ενός ατόμου (μείγμα).



Στο εν λόγω μείγμα εμπεριέχεται ο γενετικός τύπος του άγνωστου ατόμου 27913-Α. Τα υπόλοιπα προσδιορισθέντα στοιχεία δεν κρίνονται επαρκή για να αποδοθούν σε έτερα άτομα. Από την ανάλυση DNA των δειγμάτων 4 (κουμπιά κονσόλας ραδιοφώνου), 7 (αριστερό χειριστήριο μηχανής και κουμπιά αυτού) και 13 (βάση καθίσματος θέσης αριστερά του κυβερνήτη) προέκυψαν αντίστοιχοι γενετικοί τύποι STR, που δηλώνουν παρουσία γενετικών στοιχείων άνω του ενός ατόμου (μείγματα).

Εν ολίγοις πάνω στα χειριστήρια δεν βρέθηκε βιολογικό υλικό του κατηγορούμενου Θρασύβουλου Λυκουρέζου, αλλά τουλάχιστον δύο άλλων άγνωστων ατόμων.
Αμείλικτα ερωτήματα

Και τα μεγάλα ερωτήματα είναι: Αν δεν κυβερνούσε ο Λυκουρέζος τότε ποιος κρατούσε το πηδάλιο; Γιατί ο ίδιος όπως και οι συνεπιβαίνοντές του, αλλά κι αυτοί που τους περισυνέλεξαν ισχυρίστηκαν ενώπιον των Αρχών ότι χειριστής του ταχύπλοου ήταν ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας;

Ποια είναι όμως τα άγνωστα άτομα που επέβαιναν πάνω στο ταχύπλοο; Τα στοιχεία που αποκαλύπτει η Real News ανατρέπουν την εικόνα που είχαμε μέχρι τώρα και γεννώνται πλέον νέα ερωτήματα και για τους χειρισμούς από το λιμενικό.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα, ο οποίος είχε σπεύσει να δηλώσει ότι η κόρη και ο γαμπρός του Λυκουρέζου προσκόμισαν εισιτήρια που βεβαίωναν πως ταξίδεψαν από Κρήτη προς Αθήνα το απόγευμα του δυστυχήματος όταν και ενημερώθηκαν για τα τραγικά γεγονότα.

Επίσης, ο εγγονός του 77χρονου δε θα μπορούσε να οδηγεί, αφού είναι πολύ μικρός.

Όμως και οι τρεις επιβαίνοντες στο ταχύπλοο μαζί με τον κ. Λυκουρέζο που εμφανίστηκαν ενώπιον των Αρχών αρκετές ώρες μετά το περιστατικό, ισχυρίστηκαν κατά τη διάρκεια των καταθέσεών τους πως ο κυβερνήτης ήταν ο 77χρονος.
Τι λέει ο Αλέξης Κούγιας

Μετά από τις καταιγιστικές αυτές εξελίξεις ο συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων Α. Κούγιας, δήλωσε στην Real News:

«Με τη βοήθεια της τακτικής ανακρίτριας Πειραιώς κ. Ακτύπη και της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κ. Νικολάου προσπαθήσαμε αμέσως μετά την προσωρινή κράτηση του Θρασύβουλου Λυκουρέζου να βοηθήσουμε τη Δικαιοσύνη, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη σε αυτό το τρομερό έγκλημα της Αίγινας.

Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας και ήδη έρχονται με επίσημο και διαβλητό τρόπο οι πρώτες απαντήσεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την υποψία των επιβαινόντων, αλλά και των συγγενών των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους ότι το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και το Λιμεναρχείο της Αίγινας προσπάθησαν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την αποκάλυψη της αλήθειας, αφού η πρώτη απάντηση από την πρώτη έρευνα – ανάλυση των στοιχείων του DNA στο σκάφος Duente αποκαλύπτει ότι ούτε ο Λυκουρέζος λέει την αλήθεια, ούτε η Λιμενική Αρχή έκανε τίποτα για να την αποκαλύψει.

Και το κυριότερο είναι ότι στο σκάφος επέβαιναν άγνωστα πρόσωπα, των οποίων το DNA βρέθηκε και τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να αποκαλυφθούν και να αποδοθεί δικαιοσύνη».

πηγή: Εφημερίδα RealNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.