Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ» ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ...

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ... ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ... Μια εβδομάδα φοίτησης στο σχολείο κλείνει για τ...


Ήδη μια εβδομάδα παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο προσφυγόπουλα της Θεσσαλονίκης

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ... ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ...

Μια εβδομάδα φοίτησης στο σχολείο κλείνει για τα προσφυγόπουλα της Θεσσαλονίκης, πολλά από τα οποία ενσωματώνονται για πρώτη φορά σε σχολικό πρόγραμμα.

«Πολλά παιδιά που δεν είχαν γνωρίσει σχολείο και αντί να ακούνε το κουδούνι στο σχολείο ακούγανε βόμβες και σειρήνες για πρώτη φορά έχουν ενταχθεί μέσα σε μια σχολική μονάδα», περιγράφει στο “Πρακτορείο FM” ο κ. Παναγιώτης Ανανιάδης, Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σχολιάζοντας την πρώτη επαφή των νεαρών προσφυγόπουλων με την εκπαίδευση και μέσα από την πρώτη τους σχολική εβδομάδα.

Μια «συγκλονιστική εμπειρία» για τους νεαρούς μαθητές αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα και ειδικότερα για τα πρώτα 150 παιδιά προσφύγων που βρέθηκαν σε σχολικές τάξεις από την περασμένη Δευτέρα.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται και η σταδιακή ένταξη περισσότερων παιδιών όταν ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί, σύμφωνα με τον κ. Ανανιάδη ειδικότερα από τα δυο κέντρα φιλοξενίας, στα Λαγκαδίκια και το Δερβένι.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας υπολογίζει στα 4.000 τα παιδιά που φιλοξενούνται σήμερα σε δομές και εν δυνάμει θα μπορούσαν να ενταχθούν στις σχολικές μονάδες στην Κεντρική Μακεδονία. Τα παιδιά μπαίνουν σε τμήματα 15 μαθητών οπότε υπολογίζονται σε 300 τα τμήματα με μαθητές προσφυγόπουλα που θα δημιουργηθούν.

Στα μαθήματα που διδάσκονται περιλαμβάνεται εξάωρη εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και εκμάθηση της γλώσσας που επιλέγουν οι γονείς και κηδεμόνες τους ανάλογα με τη χώρα τελικού προορισμού.  seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.