Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΙ» ΤΙ ΛΕΝΕ Τ Ω Ρ Α ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ, ΛΕΚΚΑΣ, ΣΩΚΟΣ - ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥΣ

Μετά τον σεισμό, τώρα μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι των Ιωαννίνων, καθώς δεν προλαβαίνουν να... μετρούν τους μετασεισμούς. Δείτε τι...


Μετά τον σεισμό, τώρα μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι των Ιωαννίνων, καθώς δεν προλαβαίνουν να... μετρούν τους μετασεισμούς. Δείτε τι λένε οι σεισμολόγοι.


Μπαράζ ισχυρών μετασεισμών ακολουθούν τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23.18 το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Πωγώνι του νομού Ιωαννίνων, με το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής να φτάνει τα 4,9 Ρίχτερ. Οι σιεσμολόγοι εμφανίζονται τώρα ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, και συστείνουν ψυχραιμία στους κατοίκους της περιοχής.

«Σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να είμαστε καθησυχαστικοί, ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής και διευθυντής του Τομέα Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Παπαζάχος, για την ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών, που καταγράφηκε χθες στις 23.14, 12 χλμ βορειοδυτικά των Ιωαννίνων. «Αυτή τη στιγμή η σεισμική ακολουθία είναι σε πλήρη εξέλιξη με πολλούς και ισχυρούς σεισμούς. Λόγω του ιστορικού που έχει η περιοχή και του χώρου που έχει διεγερθεί, αλλά και του μεγέθους και του αριθμού των ισχυρών σεισμικών δονήσεων που καταγράφονται, δε μπορούμε να είμαστε καθησυχαστικοί και οι αρμόδιες αρχές και η τοπική κοινωνία οφείλουν να κινηθούν με βάση το χειρότερο σενάριο, ότι δεν ήταν ο κύριος σεισμός», είπε.



Σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες έχει ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος έφτασε νωρίς το πρωί στα Ιωάννινα. Ο κ. Λέκκας σε δηλώσεις του έδωσε πληροφορίες για την σεισμική δραστηριότητα, η οποία συνεχίζεται στην περιοχή και -όπως είπε- διατάσσεται συνολικά σε μια διεύθυνση ΒΔ/ΝΑ κατά μήκος μιας ρηξηγενούς ζώνης η οποία απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων και εκτείνεται μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα .

«Η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά στην περιοχή των Ιωαννίνων», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Ευθύμιος Σώκος. Ωστόσο, όπως προσέθεσε, «θα πρέπει να περιμένουμε». Ερωτηθείς εάν ο χθεσινός σεισμός μπορεί να επηρεάσει περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, ο Ευθύμιος Σώκος απάντησε ότι «η Δυτική Ελλάδα έχει το δικό της δυναμικό».



Συσκέψεις μετά τον σεισμό

Να παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί και να μην λειτουργήσουν τα σχολεία στους Δήμους Ζίτσας, Πωγωνίου και Ιωαννιτών, αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη που είχε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, το πρωί στα Ιωάννινα. Επίσης συζητείται η αναβολή του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα- Λεβαδειακός για τη Super League που είναι προγραμματισμένος για σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο Ζωσιμάδων.

http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/Seismos-sta-Giannena-Ti-lene-TORA-Papazaxos-Lekkas-Sokos/665646

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.