Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο «ΜΑΘΙΟΥ» ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ! - ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Έξι χρόνια μετά το μεγάλο σεισμό που έπληξε την περιοχή, ο οποίος συνοδεύτηκε από το ξέσπασμα μίας τρομερής επιδημίας χολέρας, ο «ε...





Έξι χρόνια μετά το μεγάλο σεισμό που έπληξε την περιοχή, ο οποίος συνοδεύτηκε από το ξέσπασμα μίας τρομερής επιδημίας χολέρας, ο «εφιάλτης» επιστρέφει στην Αϊτή. Ο τυφώνας Μάθιου χτύπησε με σφοδρότητα την περιοχή, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες άστεγους, ενώ ισοπέδωσε υποδομές και δίκτυα.

Ενώ το φαινόμενο έχει φτάσει στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, η Αϊτή απευθύνει επείγον σήμα για βοήθεια στη διεθνή κοινότητα, καθώς τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, τα οποία είχαν ανακατασκευαστεί, διαλύθηκαν και απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων και ιδιαίτερα παιδιών, ζουν σε άθλιες συνθήκες, αναζητώντας τροφή και πόσιμο νερό.









Οι υγειονομικές υπηρεσίες στην περιοχή κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και θέτουν ευθέως θέμα ενδεχόμενης επιδημίας χολέρας, όπως είχε συμβεί και το 2010. Με επείγον σήμα τους, ζητούν την αποστολή εμβολίων κατά της χολέρας, προκειμένου να προλάβουν τη μεγάλη υγειονομική κρίση που είναι εξαιρετικά πιθανόν να ξεσπάσει στη χώρα.



Η Αϊτή αντιμετωπίζει ήδη πρόβλημα, καθώς τα διαλυμένα από τον σεισμό του 2010 δίκτυα επιδιορθώθηκαν με υποτυπώδη τρόπο, με αποτέλεσμα να προσβληθούν πάνω από 800.000 άτομα, εκ των οποίων 9.000 κατέληξαν. Το χτύπημα του τυφώνα Μάθιου διέλυσε ό,τι είχε απομείνει σε επίπεδο δομών. Ολόκληρες περιοχές ισοπεδώθηκαν, πόλεις βυθίστηκαν στη λάσπη και άνθρωποι έχασαν τις όποιες περιουσίες και οργάνωση διέθεταν.



Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή, δήλωσε ότι «καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να φέρουμε όσα περισσότερα εμβόλια κατά της χολέρας μπορούμε. Χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη φυσική καταστροφή. Πρέπει να δράσουμε άμεσα, ώστε να μην αποτύχουμε ξανά, όπως στο παρελθόν».






ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.