Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΡΙΑΜΒΟΣ...!! ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΤΡΑΜΠ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΩΝ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ «ΖΩΝΤΑΝΟΣ» ΚΑΙ ΜΕ «ΑΕΡΑ» ΝΙΚΗΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

Ήττα για τη Χίλαρι Κλίντον στο δεύτερο ντιμπέιτ για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ώρες,...

Περνά στην αντεπίθεση ο Τραμπ

Ήττα για τη Χίλαρι Κλίντον στο δεύτερο ντιμπέιτ για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ώρες, θεωρούν αναλυτές, το γεγονός ότι δεν κατάφερε να βγάλει «νοκ-άουτ» τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο, Ντόναλντ Τραμπ, όπως πολλοί ανέμεναν.
Ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν σε δεινή θέση, μετά το βίντεο που αποκάλυψε η εφημερίδα «Washington Post». Πριν από την έναρξη του ντιμπέιτ, διάχυτη ήταν η άποψη ότι η Χίλαρι Κλίντον θα «σφράγιζε» το προβάδισμά της. Ωστόσο, η υποψήφια των Δημοκρατικών δεν κατάφερε να δώσει το κρίσιμο «χτύπημα» στον αντίπαλό της, με τον Ντόναλντ Τραμπ όχι απλά να μένει ζωντανός, αλλά να αντεπιτίθεται και να παίρνει τη νίκη στα σημεία, όπως επισημαίνει και δημοσίευμα της αμερικανικής έκδοσης του Politico.
Το ντιμπέιτ εκτυλίχθηκε σε υψηλούς τόνους, με τους δύο υποψηφίους να απαντούν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και του κοινού. Τα κύρια θέματα ήταν οι προτάσεις αλλαγής φορολογίας των δύο υποψηφίων, τη θέση τους όσον αφορά τους μουσουλμάνους, τα σχέδιά τους για τη Συρία και συγκεκριμένα το Χαλέπι, το θέμα κόστους ιατρικής περίθαλψης, και η κενή θέση στον Άρειο Πάγο.
Στα δυνατά σημεία του Τραμπ αναδείχθηκε το θέμα της Συρίας, καθώς ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών πήρε ξεκάθαρη θέση για το Ισλαμικό Κράτος. Όπως δήλωσε, «δεν του αρέσει ο Άσαντ, αλλά είναι ο Άσαντ που εξουδετερώνει το Ισλαμικό Κράτος μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν». Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί οι στρατηγοί δε μπορούν να δράσουν μυστικά και να κάνουν μία αιφνιδιαστική επίθεση στη Μοσούλη.
Ως προς τα ενεργειακά, ο κ. Τραμπ δήλωσε ότι θα φέρει πίσω στις ΗΠΑ τις ενεργειακές εταιρείες κι ότι αυτές θα μπορούν να είναι ανταγωνιστικές και να συμμετέχουν στη μείωση του εθνικού χρέους, αλλά και των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού. Επίσης, τόνισε ότι θα δώσει έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ χρειάζονται περισσότερα από τον άνεμο και την ηλιακή ενέργεια.
Γενικά η Χίλαρι Κλίντον παρουσιάστηκε χωρίς πειστικά επιχειρήματα στα θέματα που συζητήθηκαν, εκεί που όμως βρέθηκε πραγματικά στη γωνία ήταν για το σκάνδαλο της διαχείρισης του προσωπικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, από το 2009 έως το 2013. Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στην προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών λέγοντας: «Πρέπει να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου» και πρόσθεσε ότι η κ. Κλίντον θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή. Η διάρκειας σχεδόν ενός έτους έρευνα που πραγματοποίησε το FBI στα ηλεκτρονικά μηνύματα της Κλίντον ολοκληρώθηκε χωρίς την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της και τέθηκε στο αρχείο. Ωστόσο, ο Τζέιμς Κόμεϊ, διευθυντής του FBI παρατήρησε ότι η Κλίντον ήταν πλημμελής στην άσκηση των υπουργικών καθηκόντων της, για το χειρισμό ενός τόσο ευαίσθητου θέματος.
Από την πλευρά της, η Κλίντον υποστήριξε ότι «δεν υπήρξαν αποδείξεις» ότι ο προσωπικός διαμετακομιστής της δέχθηκε κακόβουλες επιθέσεις με ηλεκτρονικά μέσα, αλλά κι ότι δεν αποδείχτηκε ότι κάποιο διαβαθμισμένο έγγραφο, έπεσε σε λάθος χέρια. «Λαμβάνω υπόψη μου σοβαρά τα διαβαθμισμένα έγγραφα» τόνισε η Κλίντον. Με τον Τραμπ να επανέρχεται: «Είπατε ότι δεν πειράζει που διαγράψατε 33.000 ηλεκτρονικά μηνύματα. Δεν το νομίζω».
Η Χίλαρι Κλίντον αρκέστηκε στο να πει ότι «αυτό είναι ψέμα», χάνοντας τη μάχη σε ένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, που βαρύνει ιδιαίτερα για την ψήφο των Αμερικανών πολιτών.
Η επόμενη μέρα του ντιμπέιτ βρίσκει τον Ντόναλντ Τραμπ με έναν προβάδισμα που θα εξαργυρώσει και στα δημοσκοπικά ποσοστά του, δίνοντάς του έναν «αέρα» πολύτιμο για το επόμενο κρίσιμο διάστημα, που μπορεί να τον φτάσει μέχρι τον Λευκό Οίκο. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.