Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑ ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΩΣ... ΕΣΠΡΩΧΝΑΝ ΤΗΝ ΚΛΟΥΒΑ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΘΥΜΑΤΑ» ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΧΤΕΣ ΕΡΙΞΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ

Στην απολογία του προς τους ανωτέρους του, ο αστυνομικός που ψέκασε με χημικά τους συνταξιούχους έξω από το Μαξίμου, υποστήριξε ότι φοβ...



Στην απολογία του προς τους ανωτέρους του, ο αστυνομικός που ψέκασε με χημικά τους συνταξιούχους έξω από το Μαξίμου, υποστήριξε ότι φοβήθηκε ότι αν δεν δράσει "μπορεί να υπάρξουν θύματα".

«Την ώρα που οι συνταξιούχοι άρχισαν να σπρώχνουν την κλούβα, ακριβώς από πίσω υπήρχαν αστυνομικοί και φοβήθηκα ότι θα υπήρχαν θύματα», είπε χαρακτηριστικά και ενστικτωδώς, χωρίς να ενημερώσει η να πάρει εντολή, προχώρησε σε χρήση χημικών, τρεις φορές με τη φυσούνα, προς τα πόδια των διαδηλωτών, για να διαλυθεί το πλήθος.

Χθες, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν παραπτώματα θα γίνει ΕΔΕ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο επικεφαλής των μέτρων στο κέντρο της Αστυνομίας, δήλωσε ότι είχε δώσει εντολή για φραγμό αλλά δεν είχε διατάξει να γίνει χρήση χημικών.

Εξετάζεται παράλληλα η πληροφορία ότι ένας άλλος αστυνομικός έριξε ακόμη ένα δακρυγόνο με τη μορφή χειροβομβίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.