Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΥΠ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΥΡΗΝΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...

Απίστευτο και όμως… Ελληνικό. Συνελήφθη ύποπτος τζιχανιστής στη Χίο, και οι δικαστικές αρχές τον καταδίκασαν σε… 36 μήνες φυλάκιση στον ...

Δυσαρέσκεια στελεχών της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. - Εστειλαν ύποπτο τζιχαντιστή στον... Κορυδαλλό αντί να τον εκδώσουν

Απίστευτο και όμως… Ελληνικό. Συνελήφθη ύποπτος τζιχανιστής στη Χίο, και οι δικαστικές αρχές τον καταδίκασαν σε… 36 μήνες φυλάκιση στον Κορυδαλλό αντί να τον εκδώσουν στη Γερμανία. Η συγκεκριμένη ενέργεια, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς εγκυμονεί κινδύνους για «αντίποινα», ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα ο νεαρός να προσπαθήσει να ριζοσπαστικοποιήσει επιρρεπής ή αδύναμους χαρακτήρες έγκλειστων στις φυλακές.

Ο 26χρονος νεαρός που είναι «στιγματισμένος» ύποπτος από τους Γερμανούς για ένταξη στον ISIS, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στις Κεραμιές Χίου, όταν μαζί με ακόμη 51 παράνομους μετανάστες, πέρασαν με σκάφος από το Τσεσμέ της Τουρκίας. Ο ύποπτος έχει γεννηθεί στη Γερμανία, έχει πατέρα από την Τουρκία και μητέρα από τη Σερβία, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν γερμανικά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σχεδόν άμεσα τα ειδικά «αντιτζιχαντιστικά» κλιμάκια στελεχών της ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατικής, διαπίστωσαν ότι υπήρχε σε βάρος του αναγγελία επιτήρησης από τις γερμανικές αρχές ως ύποπτος για συμμετοχή σε δράσεις του Ισλαμικού Κράτους. Οι αξιωματούχοι των ελληνικών διωκτικών αρχών ενημέρωσαν τις δικαστικές αρχές για το παρελθόν του και τις γερμανικές «υποψίες» για ένταξή του στον ISIS.

Ο 26χρονος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για να δικαστεί, όπου τα στελέχη των ειδικών υπηρεσιών της χώρας μας άκουγαν με έκπληξη την δικαστική απόφαση καταδίκης του σε 36 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, αντί να κινηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στην Γερμανία. Μάλιστα ο καταδικασθείς οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού για να εκτίσει την ποινή του. Στελέχη της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λόγο για «επικίνδυνη» απόφαση και ελπίζουν να μην έχει δυσάρεστες συνέπειες για την χώρα, ωστόσο μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή για το μέλλον.

www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.