Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΛΑΘΡΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη Η αστυνομία της Ιταλίας συνέλαβε έναν παράνομο ξένο Αφρικανό μουσουλμάνο εισβολέα αφότου ο άντρας αφήνιασε ...



Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Η αστυνομία της Ιταλίας συνέλαβε έναν παράνομο ξένο Αφρικανό μουσουλμάνο εισβολέα αφότου ο άντρας αφήνιασε τέσσερις καθολικές εκκλησίες, καταστρέφοντας αγάλματα και ρίχνοντας κάτω κηροπήγια και λειψανοθήκες.

Ο 39χρονος από την Γκάνα ξεκίνησε το καταστροφικό του ξεφάντωμα πριν λίγες μέρες στην εκκλησία του Σαν Μαρτίνο Αλ Μόντι, όπου συνέτριψε ένα άγαλμα πριν βρεθεί αντιμέτωπος με τον εφημέριο ιερέα. Μετά από αυτό τράπηκε σε φυγή από τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Λίγο αργότερα ο άντρας εισέβαλε σε μια άλλη εκκλησία, η οποία ήταν γεμάτη με επισκέπτες προσκυνητές, η αρχαία Βασιλική της Σάντα Πρασέντε, όπου γκρέμισε τα αγάλματα του προστάτη της εκκλησίας, όπως επίσης και ένα άγαλμα του Αγίου Αντωνίου, ρίχνοντας τα στο έδαφος και ύστερα τσαλαπατώντας και κλοτσώντας τα.


Επίσης, αναποδογύρισε και άλλα αντικείμενα, ξηλώνοντας έναν μεγάλο Εσταυρωμένο από τον τοίχο. Ο δράστης ήταν έτοιμος να καταστρέψει το σταυρό στο ιερό όταν ο πάτερ Πέδρο Σαβέλλι, ο εφημέριος του ναού, τον άρπαξε από το πόδι. «Τουλάχιστον έτσι κατάφερα να τον σταματήσω πριν το κάνει», είπε ο ιερέας.

Αφότου μαρτύρησαν την ξέφρενη επίθεση, οι προσκυνητές διασκορπίστηκαν παντού. «Δεν ξέρω αν ήταν τρομοκράτης , αλλά σίγουρα υπήρχε μια σοβαρή έλλειψη σεβασμού για την θρησκεία, μια πολύ σοβαρή πράξη».

Ο μετανάστης συνέχισε τις επιδρομές του την επόμενη μέρα, βανδαλίζοντας άλλη μια αρχαία εκκλησία, του αγίου Σαν Βιτάλε πριν συνεχίσει τις λεηλασίες του στην εκκλησία του Σαν Τζιοβάνι στην πλατεία d’Oro. Η ζημιά που προκλήθηκε στον ναό του Σαν Βιτάλε ήταν η πιο σοβαρή από τις τέσσερις επιδρομές με σοβαρά πολύτιμα αγάλματα ανεπανόρθωτα κατεστραμμένα.
loading...

Βασισμένοι στις περιγραφές που δόθηκαν από τους μάρτυρες, η αστυνομία μπόρεσε να εντοπίσει τον άντρα στην ιστορική περιοχή της Ρώμης και τον συνέλαβε με την κατηγορία του βανδαλισμού με την επιπλέον βεβαρημένη περίπτωση του θρησκευτικού μίσους.

Οι ακριβείς προθέσεις των επιθέσεων του δράστη είναι ακόμη άγνωστες και αναφορές στα ιταλικά μέσα απέφυγαν να αποκαλύψουν τη θρησκεία του άντρα. Για ποιο λόγο άραγε;

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας του επίθεσης ο άντρας τραυματίστηκε στο πόδι, γι αυτό έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για δέσιμο με επίδεσμο, πριν συνεχίσει προς την φυλακή Regina Coeli στη Ρώμη.


Αυτά φυσικά δεν θα αργήσουν να συμβούν και σε ορθόδοξους ναούς όσο το κύμα των μεταναστών μεγαλώνει ακόμη περισσότερο μαζί με την οργή και το μίσος τους προς κάθε τι χριστιανικό.

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr


http://nikosxeiladakis.gr/δαιμονισμενοσ-λαθρο-καταστρεφει-εκκ/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.