Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΚΟΠΕΛΙΑ.... ΒΙΝΤΕΟ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ ΜΕ... ΧΙΤΖΑΜΠ...!!

Το χιτζάμπ έχει ήδη περάσει στις πασαρέλες, στα shows μεγάλων οίκων μόδας. Τώρα, περνά επίσημα και στις αίθουσες όπου ανεβαίνουν έργα κ...



Το χιτζάμπ έχει ήδη περάσει στις πασαρέλες, στα shows μεγάλων οίκων μόδας. Τώρα, περνά επίσημα και στις αίθουσες όπου ανεβαίνουν έργα κλασικού χορού.
Η Αστραλέζα Στέφανι Κέρλοου φόρεσε, για πρώτη φορά, τουτού στην ηλικία των δύο. Στην ηλικία των εννιά, φόρεσε για πρώτη φορά χιτζάμπ, καθώς η οικογένειά της ασπάστηκε το Ισλάμ. Όνειρο της Στέφανι ήταν να γίνει μπαλαρίνα. Είχε πλήρη επίγνωση ότι έπρεπε να θυσιάσει, από πολύ μικρή, την προσωπική ζωή της και να αφοσιωθεί στην άσκηση. Επίπονη. Καθημερινά. Δεν δεχόταν, όμως, καμία σχολή μπαλέτου να ασκείται φορώντας χιτζάμπ. Η Στέφανι δεν το έβαλε κάτω. Ξεκίνησε μια εκστρατεία crowdfunfding να συγκεντρώσει χρήματα για ιδιαίτερα μαθήματα (χορού), ώστε να γίνει η πρώτη μουσουλμάνα μπαλαρίνα στον κόσμο. Συγκινήθηκαν 700 και προσέφεραν περισσότερα από 7.000 δολάρια Αυστραλίας. Τα κατάφερε. Σχεδιάζει, πια, να ανοίξει κάποια στιγμή τη δική της σχολή χορού ειδικά για νέους άλλων πολιτισμών (πέραν του Δυτικού), όπως σημειώνει η Huffington Post.

«Αυτή η σχολή θα έχει προγράμματα για ειδικές θρησκείες και θα υποστηρίζει ομάδες νέων και μεγαλύτερων από αποκομμένες κοινότητες» ανέφερε στην εκστρατεία LaunchGood. «Θα δώσω στις μελλοντικές γενιές μια ευκαιρία να εκφραστούν και να "θεραπεύσουν" τoν εαυτό τους - κι αυτές των άλλων - μέσω της δημιουργικότητας και της θαυμάσιας τέχνης του χορού» τόνισε η νεαρή μπαλαρίνα. Η αποδοκιμασία, τόσο από τη μουσουλμανική κοινότητα όσο και από τον κόσμο του κλασικού χορού, δεν αποκαρδιώνει την αποφασιστική έφηβο.

«Έζησα αυτές τις ματιές και τους ψιθύρους που έλεγαν ότι δεν μπορώ να το κάνω, και υπάρχουν κάποια κομμάτια του κόσμου του κλασικού χορού που βλέπουν σε μένα μόνον τα ρούχα που φοράω ή τα θρησκευτικά μου πιστεύω» είχε δηλώσει στην Sydney Morning Herald. «Αλλά αυτό σημαίνει τα πάντα γα μένα. Πιστεύω ότι μπορώ μέσα απ' τον χορό να φέρω τους ανθρώπους κοντά, και να εμπνεύσω κάποιους νέους από διαφορετικές φυλές που μπορεί να είναι λίγο αποκομμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.