Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ: ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΧΕΖΟΥΝ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΤΑ ΙΤΑΛΟΠΟΥΛΑ!..

Οι γονείς λένε ότι τα παιδιά τους κινδυνεύουν από μεταδοτικές ασθένειες -«Για ρατσισμό», κάνουν λόγο οι κηδεμόνες των προσφυγόπουλων Γο...




Οι γονείς λένε ότι τα παιδιά τους κινδυνεύουν από μεταδοτικές ασθένειες -«Για ρατσισμό», κάνουν λόγο οι κηδεμόνες των προσφυγόπουλων

Γονείς σε καθολικό σχολείο στην Ιταλία έχουν ζητήσει τα προσφυγόπουλα να χρησιμοποιούν ξεχωριστές τουαλέτες από τα παιδιά τους γιατί όπως λένε «η υγεία τους βρίσκεται σε κίνδυνο».

Σε δύο προσφυγόπουλα από την Αίγυπτο και την Αιθιοπία 9 και 11 ετών αντίστοιχα οι δάσκαλοι ζήτησαν να χρησιμοποιούν ξεχωριστές τουαλέτες μετά από παραγγελία γονιών οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι τα παιδιά τους κινδυνεύουν να κολλήσουν μεταδοτικές ασθένειες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της La Stampa παρόλο που τα δυο παιδιά είναι υγιή δύο οικογένειες πήγαν τα παιδιά τους σε άλλο σχολείο ενώ την ίδια ώρα πολλοί είναι οι γονείς που απειλούν να κάνουν το ίδιο.

Το Καθολικό Σχολείο στην Κάλιαρι της Σαρδηνίας ανακοίνωσε ότι έχει ήδη τοποθετήσει χωριστές τουαλέτες καθαρά για λόγους προληπτικούς.

Οι κηδεμόνες των δύο παιδιών είπαν πως έπαθαν σοκ όταν πληροφορήθηκαν για το πόσο ρατσιστές είναι κάποιοι γονείς και ζήτησαν να μην εφαρμοστεί το μέτρο με τις χωριστές τουαλέτες. Και τα δύο παιδιά είναι ορφανά καθώς οι γονείς τους πνίγηκαν διασχίζοντας την Μεσόγειο.

«Στην αρχή τα παιδιά αυτά ήταν απομονωμένα γιατί δεν μιλούσαν ιταλικά. Η συμπεριφορά των παιδιών έχει να κάνει καθαρά με ότι ακούνε από τους γονείς τους. Πιστεύω ότι το σχολείο θα διορθώσει την αδικία», είπε η κηδεμόνας του ενός παιδιού.


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.