Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ: Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ - ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΩΝ ΘΕΑΤΩΝ

Η κρυμμένη γεωμετρία των ταινιών – Έχετε ποτέ παρατηρήσει ότι οι κακοποιοί σε μια ιστορία έχουν μυτερά χαρακτηριστικά σε αντίθεση με του...


Η κρυμμένη γεωμετρία των ταινιών – Έχετε ποτέ παρατηρήσει ότι οι κακοποιοί σε μια ιστορία έχουν μυτερά χαρακτηριστικά σε αντίθεση με τους αξιαγάπητους χαρακτήρες που φαίνεται να έχουν στρογγυλά;

Ένα νέο βίντεο έρχεται να αποκαλύψει γιατί – και πώς η Disney και άλλοι κινηματογραφιστές χρησιμοποιούν αυτό το τέχνασμα για να σας κάνουν να συμπαθήσετε ή να μισείστε κάποιον από τις ταινίες.

Δείχνει πώς οι χαρακτήρες όπως ο Darth Vader και κακός από την Ωραία Κοιμωμένη, έχουν αιχμηρά γωνιώδη πρόσωπα που γίνονται από τρίγωνα, ενώ οι αξιαγάπητοι χαρακτήρες όπως για παράδειγμα ο Μπαλού από «Το Βιβλίο της Ζούγκλας», είναι κατασκευασμένοι εξ ολοκλήρου από τους κύκλους.



Ο λόγος που οι κινηματογραφιστές δημιουργήσουν χαρακτήρες σε σχήματα είναι επειδή ο εγκέφαλος αντιδρά διαφορετικά σε κάθε σχήμα, αποκαλύπτουν οι ερευνητές.

Το Κανάλι στο YouTube, Now You See It, μελετά την επίδραση των σχημάτων στις προσωπικότητες των χαρακτήρων και πώς η γεωμετρία επηρεάζει την οπτική αφήγηση των ταινιών που αγαπάμε σε ένα νέο βίντεο.

Το βίντεο ξεκινά με την «Γεωμετρία της Ταινίας – Διαμορφώνοντας τον τρόπο που σκέφτεστε», παρουσιάζοντας στο κοινό δύο μορφές: η μία έχει μυτερά άκρα, όπως μια έκρηξη σε ένα αστέρι, και η άλλη έχει πιο ήπιες πλευρές, όπως μια άμορφη μάζα.

Εξηγεί επίσης ότι το 98 τοις εκατό του κόσμου, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την τοποθεσία, θα επιλέξει το μυτερό σχήμα.

«Επίσης, θα παρατηρήστε ότι ο διάβολος συνήθως αντιπροσωπεύετε από μια συλλογή τριγώνων.»


http://apocalypsejohn.com/krimmeni-geometria-tenion-video/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.